It’s time for Tunesië: Rundkofta met knolselder en komkommersambal
23 jun 2018
Zit jij ook al nagelbijtend klaar voor de wedstrijd tegen Tunesië? Vier alvast de Belgische overwinning (optmistisch blijven moet!) met deze Tunesische klassieker van ‘Lekker van bij ons’. En dan... supporteren maar.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500g rundergehakt
- 1 ui fijngesneden
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl paprikapoederere
- 3/4 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- verse bladpeterselie
- verse koriander
- 1/2 knolselder
- 225g kikkererwten (blikje, uitgelekt)
- Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- 50 ml olijfolie
- 1 komkommer
- 1 el suiker
- 2 teentjes geperste look
- 1/8 groene chilipeper
- 1 el (chardonnay)azij
Bereiding
- Meng het rundergehakt in een mengkom met de fijngesneden ui, komijn-, korianderen paprikapoeder, en cayennepeper.
- Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat het mengsel twee uur rusten.
- Neem een grote lepel van het mengsel en kneed als een worstje rond een spies of prikker.
- Gril op de barbecue of in een grillpan.
- Meng de Griekse yoghurt met de tahin en olijfolie. Vermeng de kikkererwten voorzichti g met een garde door het yoghurtmengsel.
- Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn om de komkommersambal te maken.
- Schil de knolselder en snijd die in blokjes.
- Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op lekkervanbijons.be
Benieuwd naar de nieuwste restaurants? Ontdek ze hier:
- The Jane Table: Luxueuze private dining in Antwerpen
- Dit zijn de beste restaurants ter wereld
- Evelien trok naar Wijnegem en testte het nieuwe Japanse restaurant “K”
- Evelien dook de kelder in voor een diner bij Under the Palm Trees
Bron: Lekker van bij ons
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier