Simpel en heerlijk: knoflook-kipspiesjes met platbrood

Donna Hay heeft een nieuw kookboek uit, met meer van wat ze het beste kan: simpele, heerlijke recepten die er ook nog eens waanzinnig uitzien. We serveren je enkele exclusieve voorproevers. Vandaag: knoflook-kipspiesjes met (huisgemaakt) platbrood.

Donna Hays recept voor knoflook-kipspiesjes met platbrood

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 850 g kippendijfilets (ongeveer 6), bijgesneden, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 lange groene chilipeper, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselieblaadjes
  • zeezout en grof gemalen zwarte peper
  • 1 hoeveelheid platbrood zonder moeite*
  • kant-en-klare hummus, sumak, rucola en partjes citroen, voor erbij

De stappen

1. Schep in een kom de kip, olie, knoflook, chilipeper, peterselie en zout en peper door elkaar. Laat 10 minuten marineren.

2. Verwarm de ovengrill voor op hoge stand.

3. Rijg de stukjes kip aan 12 metalen spiesjes en leg ze op een grote bakplaat. Gril 12-15 minuten, of tot ze goudkleurig en gaar zijn.

4. Verdeel de warme platbroden over borden en beleg ze met hummus, sumak, rucola, de kipspiesjes en een kneepje citroensap.

* Recept voor huisgemaakt platbrood

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 300 bloem, plus extra om te bestuiven
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 310 ml dikke yoghurt
  • ½ theelepel tafelzout
  • extra virgin olive oil, for brushing
  • knoflook-peterselie-olie
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselieblaadjes

De stappen

1. Roer in een kom de bloem en het bakpoeder door elkaar. Roer de yoghurt en het zout erdoor en meng tot je een grof deeg hebt.

2. Laat het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht glijden en verdeel het in 6 gelijke stukken. Bestuif je handen licht met bloem en rol van elk stuk een balletje. Bestuif ze dun met wat extra bloem. Rol elk balletje tussen twee lagen bakpapier uit tot een schijf van 18 cm.

3. Maak de knoflook-peterselie-olie: roer de olie, knoflook en peterselie in een kom door elkaar. Zet apart.

4. Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur. Bestrijk een kant van het platbrood met olijfolie en bak de broden een voor een 40 seconden tot 1 minuut. Bestrijk de andere kant met olie, keer om en bak de andere kant 1 minuut, of tot het brood gaar is en donkere plekjes krijgt.

5. Leg het platbrood op een rooster en bestrijk het, terwijl het nog heet is, met de knoflook-peterselie-olie. Warm opdienen.

Uit ‘Even More: Basics to Brilliance’ van Donna Hay, uitgegeven bij 4th Estate, € 37,45.

Meer recepten

Recept en styling: Donna Hay

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content