Recept: pasta vongole

Iedereen houdt wel van een lekkere pasta. Daarom een heerlijk receptje voor pasta vongele: lekker, makkelijk en toch fancy!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg venusschelpen
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teen knoflook
  • 500g fijne pasta (bv. capellini)
  • 1/4 grof gehakte bussel bladpeterselie
  • 1/2 glas witte wijn
  • peper

Zo maak je het:

  • Spoel de schelpjes verschillende keren tot ze zandvrij zijn. Kook de pasta beetgaar. Snij de knoflook en de peper fijn, en fruit in wat olijfolie.
  • Voeg er de bladpeterselie en uitgelekte schelpen aan toe.
  • Blus met wijn en laat koken onder deksel tot de schelpen opengaan.
  • Vermeng de pasta met de schelpen, breng op smaak met wat peper van de molen en serveer meteen in een voorverwarmd bord.

Wil je er een pastabuffet van maken en ben je op zoek naar andere recepten? Check dan ook
4 snelle pastarecepten
Bookzine Pasta! Mikadopasta met kreeft
Bookzine Pasta! Penne met artisjok, pancetta en citroentijm

 

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content