Santé! 5 x gezellig wijnen aan zee

Evelien Rutten

Het glas is halfvol, bij voorkeur. En al zeker bij deze wijnbars aan de kust. Van zout krijg je dorst, toch? Geen beter excuus om na je duik in de zee een wijntje te proeven. Je zou voor minder optimistisch worden. Santé!

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

Werelds: Wijnbistro DiVino te Oostende

Wereldse wijn bij wijnbar DiVino te Oostende.

DiVino in Oostende heeft een tijdloze uitstraling, met veel zuiderse accenten. De uitbater is
dan ook gespecialiseerd in wereldwijnen, en vindt het heerlijk om over zijn nieuwe vondsten te vertellen. Er staan ongeveer 35 wijnen op de kaart, een stuk of 7 hiervan kunnen ook per glas besteld worden. Daarbij worden dagverse, eveneens wereldse gerechten geserveerd die om de twee weken wisselen.

Wittenonnenstraat 2, 8400 Oostende. wijnbistrodivino.be

Uitzonderlijk: Brasserie Keukenhof te Koksijde

In de handen van wijnmaker Luc Thienpont in brasserie Keukenhof te Koksijde.

Bij Brasserie Keukenhof is de wijnkaart samengesteld door de befaamde Luc Thienpont, zelf ook wijnmaker in Bordeaux. Wie de wijnkaart bekijkt, komt ogen tekort. De grand cru’s en chateaus vliegen je rond de oren. Het is vrij uitzonderlijk dat je in een brasserie zulke uitzonderlijke wijnen kunt bestellen. Geen wonder dat de menukaart dezelfde klasse uitstraalt.

Koksijdesteenweg 72, 8670 Koksijde. brasseriekeukenhof.be

Puur natuur: Pinot te Knokke

Bij wijnbar Pinot drink je natuurlijke wijn in een prachtig pand.

Wijnliefhebbers komen bij Pinot in Heist perfect aan hun trekken. In dit waanzinnig mooi pand worden enkel natuurlijke, biodynamische, minerale wijnen verkocht en geschonken. Dit is wijn voor foodies die openstaan voor avontuurlijke smaken recht uit de natuur. Helemaal achteraan de winkel vind je ook het restaurant, voor lunch of takeaway. Denk daarbij aan sharing dishes in heuse Ottolenghi-style, met een hoog comfortfood-gehalte.

Lippenslaan 139, 8300 Knokke-Heist. pinot-knokke.be

Heerlijk laidback: Win’est te Oostduinkerke

Wijnen met zicht op zee bij Win'est.
Wijnen met zicht op zee bij Win’est.

Naast Brasserie ’t Zand ligt deze cosy wijnbar met zicht op zee. Win’est in Oostduinkerke heeft alle ingrediënten voor een geslaagde avond. In de zalige, comfortabele zetels kun je lekker achterover zakken en je verliezen in een goed glas wijn. Deze werden uitgezocht bij kleine boeren, achter elke fles schuilt een uniek verhaal. Bestel een charcuterie- of tapasplankje en laat de avond maar lopen...

Zeedijk 444, 8670 Oostduinkerke. winest.be

Met Sepi-stempel: Bolly Bar te Nieuwpoort

Bij wijnbar Bolly Bar te Nieuwpoort keurde Sepideh Sedaghatnia alles goed.
Bij wijnbar Bolly Bar te Nieuwpoort keurde Sepideh Sedaghatnia alles goed.

Feeling-gastvrouw Sepideh Sedaghatnia baat niet enkel een top wijnresto uit in Antwerpen, maar ook een fantastische bistro & aperobar in Nieuwpoort. Gastheer is haar eigen neef, Pouyan. Sepi tekende de internationaal getinte wijnkaart uit – de kwaliteit is wereldklasse. De huischampagne is Bollinger – what’s in a name?

Robert Orlentpromenade 17, 8620 Nieuwpoort. bollybar.be

Meer tips voor de zomer? Lees dan nu Feelings grote zomerplan!

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer lezen over duurzaam reizen:

Lees ook:

 

Partner Content

Gesponsorde content