Smaakmakers: dit zijn de beste nieuwe restaurants aan zee

Evelien Rutten

Ben jij al een habitué aan zee? Dan ben je misschien nieuwsgierig naar de meest recente eetgelegenheden aan onze kust. Hier op het menu: de beste nieuwkomers en grootste restobeloften.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling, een hele reeks artikels vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

AQUAMARINE: een geslaagde make-over

Bij restaurant Aquamarine in Oostende vind je dagverse producten, vlees of vis.

De voormalige brasserie Aqua Grill in Oostende kreeg een metamorfose en heet nu Aquamarine. De wat belegen brasserie vervelde compleet. Vandaag stap je binnen in een eigentijds, leuk pand waar klassiekers van de kust op een pretentieloze manier gepresenteerd worden. Een ideale plek voor een ontspannen lunch of diner.

Kadzandstraat 2, 8400 Oostende. aqua-grill.be

RESTO VITO: op unieke locatie

Resto Vito in Oostende is een verfijnd Italiaans restaurant op unieke locatie in het Mercatordok.

Vorig jaar verhuisde Resto Vito van de Christinastraat naar een spectaculaire nieuwe locatie: een drijvend restaurant in het Mercatordok, splinternieuw én op maat gebouwd. Het interieur is niet overdadig Italiaans, maar stijlvol en rustig. Chef Vito Centomani groeide op in de Italiaanse provincie Bari en opende in zijn thuisland vier bekroonde restaurants. Nadat hij de liefde vond in België, streek hij neer in Oostende. Naar dit restaurant ga je voor de pure, verfijnde keuken uit het authentieke Italië.

Jan Piersplein 2, 8400 Oostende. restovito.com

AMUZEE: powerkoppel

Visrestaurant Amuzee in Zeebrugge biedt dagverse en seizoensgebonden producten.

In september 2021 namen chef Laurent Law en zijn vrouw Eline Snijkers dit restaurant in Zeebrugge over van haar ouders. Chef Law stond voordien in de keuken van ’t Werftje, dat legendarisch garnaalkrokettenrestaurant. Bij Amuzee wil hij iets gastronomischer uit de hoek komen, maar nog steeds met respect voor dagverse, seizoensgebonden vis, schaal- en schelpdieren. Dit in een eigentijds kader, met eigentijdse wijnen én een foodsharing-concept.

Zeedijk 12-13, 8380 Zeebrugge. amuzee.be

LA CUCINA ANTICA: come a casa

De Australische Belinda MacDonald kwam voor de liefde naar België en stond lange tijd in de zaak van haar man. Onlangs opende ze haar eigen pizzeria: La Cucina Antica. Belinda trok naar Italië voor een inspiratiereis, waar ze ook verschillende opleidingen volgde. De ambitie is om elk weekend aan een beperkt aantal gasten de echte Italiaanse mamma-ervaring te bieden, met gastronomische pizza’s op basis van gistdeeg dat Belinda zelf maakt.

Zeedijk 492, 8670 Oostduinkerke. cucinaantica.be

LA RÉSERVE: op de bucketlist

In het legendarisch hotel La Réserve in Knokke neemt Peter Goossens binnenkort de leiding.

Hotel La Réserve in Knokke is opgekocht door ondernemers Mark Coucke en Bart Versluys. Zij willen dit viersterrenhotel omvormen tot een uniek vijfsterrenhotel. Peter Goossens zal het restaurantgedeelte in goede banen leiden. Wellicht is het project pas klaar in 2023, maar ijverige foodies zetten dit adres nu al op hun ‘te ontdekken’-lijstje.

Elizabethlaan 160, 8300 Knokke-Heist. lareserve.be

Haal alles uit je vakantie met Feelings grote Zomerplan!

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots in eigen land en in onze buurlanden, plus nog veel meer tips om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan door hier te klikken snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content