Jeroen Meus’ deluxe dogs en Sergio Hermans haute frites zijn lang niet meer de enigen op de fancy fastfoodmarkt. In Antwerpen kregen ze bijstand van enkele fine fastfoodconcepten waar je méér dan een ordinaire hamburger voorgeschoteld krijgt.

5 x luxe fastfood in Antwerpen

1. V Pizza: luxepizza uit een schuifje

V Pizza op de Keyserlei is nieuw sinds de zomer en een adresje waar je moét passeren. Hier serveren ze culinaire pizza’s op zuurdesembodems in een luxueuze setting. De ‘V’ staat voor je vijf zintuigen die hier volop worden geprikkeld. De muziek past zich aan haar gasten aan (horen), het interieur is een streling voor het oog (zien), de fluwelen zetels zitten als wolkjes (voelen), de geur van een vers gebakken pizza is fenomenaal (ruiken) en met ingrediënten als zwarte truffeltapenade, Italiaanse burrata, shiitake en portobello scoor je sowieso (proeven). Tip: proef zeker de Poggio Pasano wijn en hun verrassende dessertpizza met cream cheese en blauwe bessen. PS Wil je een pizza meenemen dan wordt-ie geserveerd in een zwarte, luxueuze schuifdoos met gouden lintje.

Voor een pizza betaal je tussen € 11 en € 17. Meer info en het volledige menu vind je via v.restaurant/antwerp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door V Pizza Antwerp (@v_pizza_antwerp)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. KWAT: Kebab With A Twist

Bij KWAT in de Hoogstraat serveren ze premium kebabs met een luxueuze twist. Van de ‘Black Pepper’ met huisgemaakte pepersaus en chive mayo tot een ‘Pulled Chicken’ met coleslaw en spinazie: elke combinatie werd zorgvuldig uitgedacht en samengesteld. Sinds kort hebben ze ook de eerste vegan ‘meat’ kebab van België op de kaart staan. Verwacht je aan een creatieve explosie van smaken.

Voor een kebab-menu betaal je tussen € 12,30 en € 15,80. Meer info en het volledige menu vind je via kwat.be.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KWAT Antwerp (@kwatantwerp)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Nick Bril x Bavet: spaghetti met sterallures

De fast-casual restaurants van BAVET zijn sinds 2015 een schot in de roos. Het concept is eenvoudig: mensen samenbrengen om te genieten van een bord Belgische spaghetti. Sinds 15 juni hebben ze een nieuwe pasta op het menu, eentje in samenwerking met de Zeeuws-Vlaamse sterrenchef Nick Bril van The Jane** (het 23ste beste restaurant ter wereld). Hij creëerde een spaghetti met gerookte pastrami van vleesspeciaalzaak Dierendonck, romige burrata, rucola, peperoncino, krokante croutons en een vleugje basilicum en doopte hem ‘Legends of the Smoked’. Bij elke verkochte spaghetti gaat er een deel naar Kom op tegen Kanker.

Voor een Legend of the Smoked spaghetti betaal je € 19,90 (eat-in only). Meer info en het volledige menu vind je via bavet.eu/en.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. LOA: hedendaagse streetfood

Bij LOA in de Hoogstraat, over de Sint-Annatunnel naar Linkeroever, komen verschillende wereldkeukens samen. Je eet er streetfood met een twist, geïnspireerd op uiteenlopende traditionele gerechten. De focus ligt op gezonde, snelle gerechten die je makkelijk kan consumeren en creatief zijn qua smaak en presentatie. Ze doen ook aan take-out en levering!

Vanaf € 8 voor een burger en € 10 voor pad thai. Meer info en het volledige menu vind je via loa.be.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOA (@loantwerp)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Maki Maki: hotdogs gevuld met sushi

Wat dacht je van een hotdog met sushi in plaats van een alledaagse worst? Bij Maki Maki in de Nationalestraat kan het want daar eet je een heuse sushi hotdog. Verwacht je aan een gefrituurd broodje afgewerkt met toppings als surimi, avocado, komkommer, tempura garnalen, teriyaki, pikante mayosaus… de typische sushi-dingen. Geniaal, toch?

Voor een sushi hotdog betaal je vanaf € 11. Meer info en het volledige menu vind je via makimaki.be.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAKI MAKI Belgium (@makimaki.be)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer lekkers