Wie denkt aan de zomer, denkt aan gezellig afkoelen op een terras. In Hasselt en liefst eens wat anders dan de Century of de Groene Hendrickx? Deze terrasjes zijn een bezoekje meer dan waard in de Limburgse hoofdstad.

1. Wijnbar Dito

Klein maar fijn, zo kun je Dito in Hasselt best omschrijven. Ben je een wijnliefhebber, dan wil je hier zijn. Eigenaars Linde en Peter zijn gepassioneerd door wijnen en geven graag advies. De wijnkaart wordt maandelijks aangepast met een nieuwe selectie. Geen idee wat kiezen, ga dan voor een smaakpallet, een selectie van drie wijnen. Het terras is übergezellig en de ontvangst is warm.

Wijnbar Dito, Schrijnwerkersstraat 8, Hasselt

2. Het Smaaksalon

Genieten van een lekkere hap en een gezellig terras doe je bij Het Smaaksalon. Het team van Giovani Oosters en Annelies Santens presenteert lekkers uit eigen streek. Wat denk je van rundvlees uit Borgloon, waterkers uit Tongeren of jenever uit Hasselt? Smakelijk!

Het Smaaksalon, Maastrichterstraat 61, Hasselt

3. Het Cordaat

View this post on Instagram

Almost ready to spoil our customers ☀️🌱🍸

A post shared by Het CORdAAT (@hetcordaat) on

Wil je de drukte van de stad vermijden, dan ben je bij Het Cordaat aan het juiste adres. Geniet op het terras van een lekker drankje of een van de heerlijke gerechten. Extra voordeel: er is voldoende parkeergelegenheid voor wie met de auto komt.

Het Cordaat, Kempische Steenweg 311, Hasselt

4. Kaaiman

Lekker genieten bij Kaai-man in Hasselt

Gezelligheid troef bij Kaaiman, aan het kanaal in Hasselt. Geniet er op het terras van een lekker drankje en heerlijke tapas of een gerecht. Extra voordeel: ook vegetariërs vinden hier zeker hun ding, naast de vegetarische pasta of burger, vind je hier ook originelere veggie gerechten waar ook vleeseters dol op zijn.

Kaaiman, Scheepvaartkaai 16A, Hasselt

5. La Bottega

Kun je moeilijk kiezen tussen shoppen of terrassen? Dan hebben we heel goed nieuws: bij La Bottega doe je de twee. Koop leuke merken en geniet daarna van een heerlijk drankje of gerecht. Genieten!

La Bottega, Paardsdemerstraat 9, Hasselt

6. Sapiens

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht en buiten

Relatief nieuw is Sapiens, je kunt er terecht voor de betere koffie. In de zomer geniet je er van dit heerlijke terras én goede cocktails.

Sapiens, Schrijnwerkersstraat 10-12, Hasselt

7. Westpunt

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

Buiten de stad vind je Westpunt, een erg gezellig terras waar je kunt drinken of eten. Gras onder je voeten, de zon op je snoet en heerlijk drankje in de hand… Hier geniet je van dat zorgeloze vakantiegevoel.

Wespunt, Hoogbrugkaai 91, Hasselt

Meer tips voor een zalige zomer: