Ein-de-lijk mag het weer! En nu snel plaatsjes reserveren. Geen idee (meer) waar naar toe? Dit zijn onze favorieten.

7 x terrassen in Hasselt

1. Wijnbar Dito

Klein maar fijn, zo kun je Dito in Hasselt best omschrijven. Ben je een wijnliefhebber, dan wil je hier zijn. Eigenaars Linde en Peter zijn gepassioneerd door wijnen en geven graag advies. De wijnkaart wordt maandelijks aangepast met een nieuwe selectie. Geen idee wat kiezen, ga dan voor een smaakpallet, een selectie van drie wijnen. Het terras is voor de gelegenheid uitgebreid. Veilig genieten van een wijntje doe je hier.

Wijnbar Dito, Schrijnwerkersstraat 8, Hasselt

2. Het Smaaksalon

Genieten van een lekkere hap en een gezellig terras doe je bij Het Smaaksalon. Het team van Giovani Oosters en Annelies Santens presenteert lekkers uit eigen streek. Wat denk je van rundvlees uit Borgloon, waterkers uit Tongeren of jenever uit Hasselt? Smakelijk!

Het Smaaksalon, Maastrichterstraat 61, Hasselt

3. Het Cordaat

Wil je de drukte van de stad vermijden, dan ben je bij Het Cordaat aan het juiste adres. Geniet op het terras van een lekker drankje of een van de heerlijke gerechten. De menukaart is uitgebreid, je kunt er terecht voor een lekker stuk vlees of vis, maar ook vegetariërs krijgen veel opties.

Het Cordaat, Kempische Steenweg 311, Hasselt

4. Kapel 16

Voor het betere eten, komen wij graag terrassen bij Kapel 16. Tijdens het shoppen geniet je er van een lekker dessert of een lunch, ‘s avonds kun je er terecht voor heerlijke cocktails en een lekker gerecht.

Kapel 16, Kapelstraat 16, Hasselt

5. El Sueño

Tijdens het shoppen nood aan een lekkere cocktail? Pal in het centrum vind je El Sueño, een gezellige cocktailbar met dito terras vol groen. Proef er zeker ook de lekkere tapas.

El Sueño, Fruitmarkt 24, Hasselt

6. Boulebaar

Van een lekkere cocktail tot tot de perfecte lunch of heerlijke bites. Bij Boulebaar vind je het allemaal. Voor de gelegenheid is er een ruim terras, maar mocht het weer tegenzitten, dan neem je de lekkere gerechten gewoon mee naar huis. De takeaway is nog steeds geopend.

Boulebaar, Leopoldplein 17, Hasselt

7. Maison Mathis

Graag aan het water? Dan zit je bij Maison Mathis in het nieuwe Quartier Bleu helemaal goed. Van ontbijt tot apero of diner… Je kunt de hele dag terecht op het gezellige terras.

Maison Mathis, Slachthuiskaai 7C, Hasselt

Meer tips voor een zalige zomer: