Home Lifestyle Food Zo heb je een banaan nog nooit gesneden!

Zo heb je een banaan nog nooit gesneden!

Dat je een banaan het gemakkelijkst open krijgt door de onderkant samen te knijpen, wist je misschien al. Maar nu is er ook een life hack om je banaan snel in stukjes te snijden. Het enige dat je nodig hebt, is een rooster (om bijvoorbeeld koekjes op te laten afkoelen) en een grote kom.

Dan rest ons enkel nog de vraag: hoe? Leg het rooster op de kom, pel de banaan voor de helft en plaats ‘m op het rooster met de overblijvende schil naar boven. Duw vervolgens de volledige banaan door het rooster en de gelijkmatige stukjes vallen mooi in je kom. Je kan deze food hack ook gebruiken voor andere soorten zacht fruit of om een avocado te pureren. Prachtig toch? Alleen… Of het het effectief sneller is om één banaan op die manier te snijden, valt te betwijfelen. Als je daarentegen bananenpartjes nodig hebt voor een heel leger, is deze truc zeker het proberen waard. Of je kan het ook gewoon eens testen, puur voor je eigen plezier natuurlijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als je deze truc al meteen wil kunnen toepassen, probeer dan zeker deze gezonde havermoutkoekjes of deze havermoutpannenkoeken met bananenschijfjes: Ben je na dit artikel helemaal fan van life hacks? Hier vind je nog 50 tips om je leven te vereenvoudigen.

Lees ook: