Home Lifestyle Food Zo maak jij Japanse dorayaki pannenkoeken

Zo maak jij Japanse dorayaki pannenkoeken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een nooit eerder vertoond pannenkoekenrecept van banketbakker én expert Yasushi Sasaki, je vindt het hier!

In de recente Japanse film An, oftewel Sweet Red Bean Paste, spelen deze Japanse doroyaki pannenkoekjes de hoofdrol. Net als de filmpersonages, scoorden wij het geheime recept van deze fantastische Japanse pannenkoeken. Geraak je in de sfeer door de trailer van deze film? Lees dan snel verder voor het exclusieve recept!

Yasushi Sasaki is door Gault & Millau 2015 benoemd tot één van de beste Brusselse banketbakkers. Sasaki himself besloot om de eer van de doroyakis hoog te houden door zijn eigen recept met ons te delen. Pannenkoekjes gevuld met een pasta van rode bonen? Lees gauw verder en maak ze zelf! 

Dorayakis

Wat je nodig hebt:

– 390 g eieren

– 392 g suiker

– 8 g trimoline / invertsuikerpasta

– 60 g honing

– 6 g baksoda

– 500 g patisseriebloem

– 1/4 liter water

– 50 g azuki (pasta met rode bonen)

Stappenplan:

1.    Meng de eieren, suiker, trimoline en honing door elkaar en klop dit vervolgens lichtjes.

2.    Doe daarna je de helft van de baksoda en de helft van het water erbij, zeef de bloem en mix dit alles goed. Voeg nu nog de andere helft van het water toe en laat het geheel 20 minuten rusten

3.    Bak de pasta op 200° op een ovenplaat, nadat je ze in ronde vormen hebt verdeeld. Wanneer één kant goed gekleurd is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant een tikkeltje minder.

Voor het beslag:

Doe 50 g azuki (de pasta met rode bonen) tussen twee dorayakis. Voor een iets meer "Europese" versie, vervang je de azuki door room of chocolade.

Wil je meer lekkere recepten ontdekken? Dan zijn onze heerlijke streetfood tips of onze recepten voor Dagen zonder Vlees vast iets voor jou! Voor meer info over banketbakker Yasushi Sasaki kun je terecht op zijn website
 

Lees ook:

7 tips om Dagen Zonder Vlees vol te houden

Lekker veggie: zoete aardappeltaartjes

4 sensuele vegetarische gerechten