Yay, het wordt eindelijk heet! Afkoeling nodig? Neem de Bird, Vélo of benenwagen en nestel jezelf in een strandstoel van de hipste zomerbars du moment. In Antwerpen zijn dat deze:

Zomerbars in Antwerpen

Café Kamyon

Locatie? Beatrijslaan 29, Linkeroever Antwerpen.

Wanneer open? Welkom vanaf 1 juni tot 8 sept, op vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 12u.

Gaan omdat: Café Kamyon is dé zomerbar op linkeroever met uniek uitzicht op de Schelde en rechteroever. Joke Kaptan en de keuken van Fika zorgen voor culinaire verwennerij. Op zondag hebben ze een volkskeuken en elke laatste vrijdag van de maand is het feest met live muziek en dj’s! Ook kinderen kunnen zich er prima uitleven want er is een zandbak, kast vol met spelletjes, petanquebaan én pingpongtafel. Wij zijn al weg!

https://www.instagram.com/p/BxfdYsiiI7f/

Bar Chapel

Locatie? Een oude kapel met volkse binnentuin in de Kerkstraat 150, Antwerpen.

Wanneer open? Vanaf het weekend van 14-16 juni 2019. Daarna blijven ze de hele zomerperiode open: van juni tot september 2019.

Gaan omdat: het dé nieuwste zomerspot is waar je in alle rust van je drankje kan genieten. Verscholen achter een mooi herenhuis kom je bij Bar Chapel in een verborgen parel terecht. Hang er in de oude kapel en groene binnentuin met een heerlijk drankje vergezeld van lekkere hapjes van topcateraars. Er is ook ruimte voor ateliers, evenementen, workshops & co-working. Een totaalconcept – met dank aan projectontwikkelaar Heem Cohousing – op een unieke en prachtige locatie.

Dokmarkt

Locatie? Napoleonkaai aan ‘t Eilandje in Antwerpen.

Wanneer open? Élke vrijdag van 15u tot 20u.

Gaan omdat: het de leukste afterwork is op een zomeravond. Dokmarkt is een vrijdagse versmarkt en dé nieuwste hotspot op het Antwerpse Eilandje. Niet alleen een plek om het weekend in te zetten met bubbels, hapjes en uitzicht op het MAS, maar ook ineens het moment om je weekendinkopen te doen: van bloemen over kaas, vis en honing. Een totaalpakketje dus.

SOMMAR

Locatie? Een nieuwe locatie aan ‘t Eilandje: HANGAR 26/27, Rijnkaai 104.

Wanneer open? SOMMAR is open van 17 uur tot middernacht. Gesloten op maandag en bij slecht weer. Nog tot 31 augustus.

Gaan omdat: je op deze vijfde editie duurzaam geniet aan én van de Schelde. Tegenover het MAS organiseert Jim Cantens een cross-over van een stedelijke food oase en riverbar. Centraal in de aanpak staan authentieke foodbeleving en een respectvolle en verantwoorde relatie met de omgeving. “We werken met open vuren en streven naar een creatieve aanpak met een verrassend aanbod aan gerechten. Daarbij hebben we oog voor het ‘no kitchen waste’ principe en bannen we plastiek en generators,” aldus Jim Cantens. Met zicht op de Schelde is het een ideale plek om ‘s avonds met mediterraan of berbers geïnspireerde gerechten de honger te stillen, gewoon te chillen of een partijtje te petanquen. “Met SOMMAR zetten we in op leuke events in samenwerking met jonge Antwerpse ‘creatievelingen’ zoals Charlotte De Cock, Club 808 en Vrijspel.”

Bocadero

Locatie? In het hart van de hippe buurt ‘t Eilandje en op wandelafstand van het oude Antwerpse stadscentrum vind je Bocadero. Adres: Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150.

Wanneer open? Van 10 mei tot en met 1 september.

Gaan omdat: Bocadero dit jaar 10 kaarsjes uitblaast. Wat ooit begon als een kleine beachbar aan de oever van de Schelde, is tien jaar later uitgegroeid tot dé bekendste en grootste zomerbar van Antwerpen en ver daarbuiten. De mogelijkheden zijn er ein-de-loos: loungen met een cocktail in de hand, de heupen losmaken tijdens het salsadansen, de zon groeten tijdens een yoga-sessie, aperitieven bij de drie foodtake-outs, lunchen met collega’s (er zijn vegan frituursnacks en pokébowls!) of uitgebreid dineren in de vier pop-uprestaurants. Als je jezelf écht culinair wil verwennen, boek dan een tafeltje bij ‘dinner in the sky’: een ervaring om nooit te vergeten.

Black Smoke rooftopbar

Locatie? Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen (en in juni opent Black Smoke Rotterdam).

Wanneer open? Van zodra de weervrouw droog weer aankondigt.

Gaan omdat: je er ontsnapt aan de drukte van de stad, hoog boven de grond. Op het dak van BBQ-restaurant Black Smoke, op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, kan je ontspannen met een heerlijke lunch, dorstlessende drankjes of sharing platters. Nieuw op het menu: de hummus selectie – de smoked sweet potato hummus willen we zéker uittesten -, Mexicaanse Flautus met gerookte chorizo en Smoked BBQ Lamb Ribs ‘Char Sui’. Ook to die for: de Espresso Magnum. Een ijslolly gevuld met ‘Jitsk’-made coffee ice cream, omhuld in witte chocolade en gerookte amandelcrunch. Op zondag organiseren ze regelmatig ‘Sundown Rooftop Session’. Dj’s zorgen er dan voor lazy tunes terwijl jij geniet van heerlijke drankjes en sharing platters. De eerste Rooftop Session (met The Love Below) staat alvast gepland op zondag 2 juni om 16u.

Meer zomerse to do’s