Afkoeling nodig deze zomer? Neem de elektrische step, Vélo of benenwagen en nestel jezelf in de strandstoelen van deze hippe zomerbars in Antwerpen. Cheers!

7 x zomerbars in Antwerpen

1. ZOOmerbar

Locatie? Op het Flamingoplein van ZOO Antwerpen.

Wanneer open? Vanaf donderdag 1 juli tot en met 29 augustus, elke donderdag tot zondag vanaf 16u30 tot 20u30. Gratis toegankelijk, ook als je de ZOO niet bezoekt.

Waarom gaan? Hier geniet je van een cocktail met zicht op de Cubaanse flamingo’s; meteen één van de redenen waarom het zelfbenoemde ’Schoonste terras van ’t Stad’ haar naam àlle eer aandoet. Op de alom bekende Kiosk geniet je 4 avonden per week van livemuziek en elke avond is er een ander muzikaal thema. Op donderdag staan er Franse chansons op het programma, vrijdag is het de beurt aan een coverband en op zaterdag dompelen Latin klanken het Flamingoplein onder in zuiderse sferen. Op zondag kan je verzoeknummertjes aanvragen. Onder andere Danny Wuyts (bekend van De Notenclub), chansonnière Sarah D’hondt en de Belgische popband DRIES passeren de revue. Reserveren is niet nodig!

Meer info en line-up via zooantwerpen.be/nl/zoomerbar.

2. Café Kamyon

Locatie? Beatrijslaan 29, 2050 Antwerpen (Linkeroever).

Wanneer open? Woensdag tot en met zaterdag van 14u tot 24u, zondag van 10u tot 22u.

Waarom gaan? Café Kamyon is dé zomerbar op linkeroever met uniek uitzicht op de Schelde en rechteroever. Vlei je er neer voor een drankje en proef op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag (brunch) van de lokale keuken van Fika, échte culinaire verwennerij. Ze organiseren ook leuke activiteiten als bingoavonden en live acts met. Ook kinderen kunnen zich er prima uitleven want er is een zandbak, kast vol met spelletjes, petanquebaan én pingpongtafel. Wij zijn al weg!

www.cafekamyon.be

3. Bar Chapel

Locatie? Een oude kapel met volkse binnentuin in de Kerkstraat 150, Antwerpen.

Wanneer open? Van mei tot september 2021. Dinsdag, woensdag en van 16u tot 23u, vrijdag van 16u tot 24u, zaterdag van 14u tot 24u en zondag van 14u tot 21u.

Waarom gaan? Bar Chapel is dé zomerspot waar je in alle rust van je drankje kan genieten. Verscholen achter een mooi herenhuis kom je bij Bar Chapel in een verborgen parel terecht. Hang er in de oude kapel en groene binnentuin met een heerlijk drankje vergezeld van lekkere hapjes van topcateraars. Er is ook ruimte voor ateliers, evenementen, workshops & co-working. Een totaalconcept – met dank aan projectontwikkelaar Heem Cohousing – op een unieke en prachtige locatie.

www.barchapel.be

4. SOMMAR

Locatie? HANGAR 26/27, Rijnkaai 104 (aan ‘t Eilandje).

Wanneer open? Dinsdag tot vrijdag van 17u tot 23u30, zaterdag en zondag van 12u tot 23u30.

Waarom gaan? Tegenover het MAS vind je een cross-over van een stedelijke food oase en riverbar. Deze zomer slaat SOMMAR zelfs de handen in elkaar met The Jane voor een overheerlijk foodmenu. “We werken met open vuren en streven naar een creatieve aanpak met een verrassend aanbod aan gerechten. Daarbij hebben we oog voor het ‘no kitchen waste’ principe en bannen we plastiek en generators,” zegt bezieler Jim Cantens. Stil je honger, chillen op het strand of speel een partijtje petanque met zicht op de Schelde.

Zeker zijn van je plek? Boek een tafel via peopleofsommar.be/sommar

5. Bocadero

Locatie? Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150.

Wanneer open? Van 13 mei tot 12 september 2021, dagelijks open vanaf 12u.

Waarom gaan? Bocadero is al jàren een vaste waarde in Antwerpen. Dit jaar geen zand tussen je tenen of zwoele salsa-avonden, maar wel: genieten van een hapje en een drankje op een gigantisch terras van maar liefst 1500 m². En dat met het allermooiste uitzicht op de Schelde. Honger? Dan kan je lunchen en dineren in ‘Bocadero Bistro’. Bocadero opent de deuren van z’n terras op 9 juli.

Zeker zijn van je plek? Voor Bocadero Terras heb je geen reservatie nodig. Reserveren voor restaurant Pampelonne doe je hier.

6. Black Smoke rooftopbar

Locatie? Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen.

Wanneer open? Open bij mooi weer van 1 april tot 1 november. Van woensdag tot zondag 15u tot 23u30.

Waarom gaan? Je ontsnapt er aan de drukte van de stad, hoog boven de grond. Op het dak van BBQ-restaurant Black Smoke, op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, kan je ontspannen met een heerlijke lunch, dorstlessende drankjes of sharing platters. Onder andere op het menu: een hummus selectie – de smoked sweet potato hummus willen we zéker uittesten -, Mexicaanse Flautus met gerookte chorizo en Smoked BBQ Lamb Ribs ‘Char Sui’. Ook to die for: de Espresso Magnum. Een ijslolly gevuld met ‘Jitsk’-made coffee ice cream, omhuld in witte chocolade en gerookte amandelcrunch. Op zondag organiseren ze regelmatig ‘Sundown Rooftop Session’. Dj’s zorgen er dan voor lazy tunes terwijl jij geniet van heerlijke drankjes en sharing platters. PS Ook hun zomer pop-up (Boomgaardstraat 17) is weer open. Met zijn 3000 vierkante meter buitenruimte is voldoende frisse lucht alleszins verzekerd!

blacksmoke.be/rooftop

7. Strantwerpen

Locatie? Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen (Linkeroever).

Waarom gaan? Vanuit de strandstoelen heb je zicht op de spectaculaire skyline van Antwerpen. Doorheen de dag kan je op Strantwerpen terecht voor yoga-, pilates- en zumbalessen. Als de zon zakt, kan je deelnemen aan heel wat leuke avondactiviteiten met live acts en genieten van heerlijke beachfood op hun (overdekt) buitenterras. Vooraf online reserveren is aangewezen, maar kom gerust een keer kijken of er geen bedje vrij is.

Zeker zijn van je plek? Boek een tafel via strantwerpencitybeach.be/reservations

Meer zomerse to do’s

Openingsbeeld: ZOOmerbar, © Jonas Verhulst.