Afkoeling nodig deze zomer? Neem de elektrische step, Vélo of benenwagen en nestel jezelf in de strandstoelen van deze hippe zomerbars in Antwerpen. Cheers!

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

7 x zomerbars in Antwerpen

1. Embarco (by Fiera)

Locatie? Op het binnenplein van de Antwerpse Handelsbeurs in de Lange Nieuwstraat 14, 2000 Antwerpen.

Wanneer open? Vanaf donderdag 18 tot en met zaterdag 28 augustus. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 18u tot 24u.

Waarom gaan? Terwijl de meeste zomerbars in Antwerpen up poppen op een braakliggend terrein langs het water van de Schelde of in een park, kozen de eigenaars van Fiera voor een zomerbar in een unieke setting: op het majestueuze binnenplein van de Antwerpse handelsbeurs. De naam Embarco verwijst naar de rijke internationale schippersgeschiedenis van de plek en ook het interieur draagt haar steentje bij. Dankzij de vele kratten, vaten en koperen details waan je je er in de buik van een oude schuit zoals de Black Pearl of The Flying Dutchman. Meteen ook de ronkende namen van een paar cocktails op de kaart.

www.fiera.be 

2. ZOOmerbar

Locatie? Op het Flamingoplein van ZOO Antwerpen.

Wanneer open? Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus, elke dag vanaf 16u30 tot 20u30. Gratis toegankelijk, ook als je de ZOO niet bezoekt.

Waarom gaan? Hier geniet je van een cocktail met zicht op de Cubaanse flamingo’s; meteen één van de redenen waarom het zelfbenoemde ’Schoonste terras van ’t Stad’ haar naam àlle eer aandoet. Op de alom bekende Kiosk geniet je elke avond van livemuziek, tekens in een ander thema. Zeker niet te missen zijn 4Tact, The Voice-finalist Simon VC, coverband Be Bop en Coast Big Band. Reserveren is niet nodig!

Meer info en line-up vind je hier.

3. Café Kamyon

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINKEROEVER (@linkeroever_opstapmetlo)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Locatie? Beatrijslaan 29, 2050 Antwerpen (Linkeroever).

Wanneer open? Woensdag en donderdag van 14u tot 23u, vrijdag en zaterdag van 14u tot 00u, zondag van 10u tot 22u.

Waarom gaan? Café Kamyon is dé zomerbar op linkeroever met uniek uitzicht op de Schelde en rechteroever. Vlei je er neer voor een drankje en geniet op vrijdag- en zaterdagavond van gerechtjes om te delen. Op zondagmiddag kan je er zelfs heerlijk brunchen. Daarnaast organiseren ze leuke activiteiten zoals salsa-initiaties, filmavonden en live acts. Terwijl kunnen je kinderen zich uitleven op het springkasteel of met de clown. Wij zijn al weg!

www.cafekamyon.be

4. Bar Chapel

Locatie? Een oude kapel met volkse binnentuin in de Kerkstraat 150, Antwerpen.

Wanneer open? Van mei tot september 2022. Dinsdag, woensdag en donderdag van 16u tot 23u, vrijdag van 16u tot 00u, zaterdag van 14u tot 00u en zondag van 14u tot 21u.

Waarom gaan? Bar Chapel is dé zomerspot waar je in alle rust van je drankje kan genieten. Verscholen achter een mooi herenhuis kom je bij Bar Chapel in een verborgen parel terecht. Hang er in de oude kapel en groene binnentuin met een heerlijk drankje vergezeld van lekkere hapjes van topcateraars. Elke week is er een nieuwe kok die je van zijn wereldkeuken laat proeven. Er is ook ruimte voor ateliers, evenementen, workshops & co-working. Een totaalconcept – met dank aan projectontwikkelaar Heem Cohousing – op een unieke en prachtige locatie.

www.barchapel.be

5. SOMMAR

Locatie? HANGAR 26/27, Rijnkaai 104 (aan ‘t Eilandje).

Wanneer open? Maandag tot vrijdag van 17u tot 00u, zaterdag en zondag van 14u tot 00u.

Waarom gaan? Tegenover het MAS vind je een cross-over van een stedelijke food oase en rivierbar. Deze zomer slaat SOMMAR opnieuw de handen in elkaar met bekende chefs voor een overheerlijk foodmenu. Zo brengt het team van MAVEN streetfood en komt chef Sylvain van restaurant Caché in Paris langs om je te verwennen met seafood gerechten. Stil je honger, relax op het strand of speel een partijtje petanque met zicht op de Schelde.

Zeker zijn van je plek? Boek een tafel via peopleofsommar.be/sommar

6. Bocadero

Locatie? Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150.

Wanneer open? Van 20 mei tot 30 augustus 2022, dagelijks open vanaf 12u tot 01u.

Waarom gaan? Bocadero is al jàren een vaste waarde in Antwerpen. Je kan er genieten van een hapje en een drankje op een gigantisch terras van maar liefst 1500 m². Bovendien kan je er opnieuw meerdere dagen per week salsa komen dansen; zwoeler dan dit wordt het niet! En dat met het allermooiste uitzicht op de Schelde. Honger? MXO serveert de lekkerste bites, lunch en snacks, al kan je ook dineren aan het water in restaurant Pampelonne of restaurant Lambik.

Zeker zijn van je plek? Voor Bocadero Terras heb je geen reservatie nodig. Reserveren voor restaurant Pampelonne of Lambik doe je hier.

7. Black Smoke rooftopbar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Black Smoke (@blacksmokeantwerpen)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Locatie? Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen.

Wanneer open? Open bij mooi weer van 1 april tot 1 november. Van woensdag tot zondag 15u tot 01u.

Waarom gaan? Je ontsnapt er aan de drukte van de stad, hoog boven de grond. Op het dak van BBQ-restaurant Black Smoke, op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, kan je ontspannen met een heerlijke barbecue-lunch, dorstlessende cocktails of sharing platters. Onder andere op het menu: smoked pork belly ends, grilled pimiento padron peppers, key west pink shrimp en een gevarieerde kaasplank. Ook to die for: de Black Smoke Magnum. Een ijslolly gevuld met vanille-ijs, gerookte karamel en een crunchy topping. Op zondag organiseren ze regelmatig ‘Boiler Roof Sessions’. Dj’s zorgen er dan voor lazy tunes terwijl jij geniet van heerlijke drankjes en sharing platters.

Meer info vind je hier.

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

 

Meer zomerse to do’s