Genieten aan zee: vermijd de drukte en kies voor deze stranden

Evy Van Elsacker

Op sommige plaatsen aan zee is het op de koppen lopen. Toch vind je ook op drukke dagen nog rustige stranden en duinen aan onze 66 km lange kust. In galop of tussen orchideeën; hier geniet je ongestoord.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling, een hele reeks artikels vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

NATUURRESERVAAT WESTHOEK: beschermd stuk natuur

Voorbij Koksijde en De Panne kom je in Duinpanne en het Calmeynbos waar je kan genieten van de rust.

Wie vanuit Koksijde of De Panne richting Frankrijk wandelt, komt aan de Duinpanne en het Calmeynbos, met een rustig strand eraan. Wandel na het schelpen rapen zeker eens naar de Sahara, je waant je even in de woestijn.

natuurenbos.be

WARANDEDUINEN: orchideeën en meer

Van Westende naar Raversijde wandelen kan in de Warandeduinen, vol orchidieeën.

De Warandeduinen zijn van de mooiste langs onze kust. In juni staan er duizenden orchideeën in bloei. Je komt er langs als je van Westende naar Raversijde wandelt, nog zo’n ongerept stukje natuur met veel minder volk op het strand. In totaal goed voor een strandwandeling van 8 km, terug kan met de Kusttram.

westtoer.be, dekust.be

BIJ FORT NAPOLEON: verrassing

Wandelen op de Oosteroever van Oostende en pik een drankje mee in Ford Napoleon.Wie het veer neemt in de haven van Oostende, komt uit aan de Oosteroever. Dit stuk strand bij Fort Napoleon is de thuishaven van surfers en catamaranzeilers, met de leuke alternatieve bistro-bar Phare East. Voor een flinke strandwandeling ga je richting Bredene tot aan de Twins Club. Onze enige kustgemeente zonder gebouwen noch dijk. Je kunt met de Kusttram terug.

visitoostende.be

LOMBARDSIJDE: ongerepte duinen

Net naast Middelkerke vind je Lombardsijde waar er nog een mooi stuk ongerepte duinen te vinden zijn.Een strand zonder zonnekloppers, dat vind je nog in Lombardsijde. Dit kustdorpje vlak naast de havengeul van Nieuwpoort heeft nog bijzonder mooie duinen. Ideaal voor een romantische wandeling, voor een yogasessie of om te joggen. Om tot jezelf te komen. Laat ons hopen dat dit zo blijft, want er gaan geruchten dat dit ‘vergeten’ stukje het tweede naaktstrand van België zou worden.

middelkerke.be

HET ZOUTE: in galop

Volg de route van Zwin Natuurpark langs het strand van Het Zoute bij Knokke.Galopperen door de branding, dat kan nog in Knokke op het strandgedeelte in Het Zoute. Paardrijden is er op z’n mooist bij laag water, in galop over het brede strand. Volg de Zwinruiterroute door het Zwin Natuur Park en omgeving. Je komt gegarandeerd helemaal tot rust, je haren in de wind.

myknokke-heist.be

OOSTDUINKERKE: zoenen en zo


Het strand van Oostduinkerke is extra breed en relatief rustig. Zelfs op drukke zomerdagen is er in de duinen wel een rustig plekje te vinden om te genieten van de zon. Ideaal om te zoenen in de zon, of te picknicken met vrienden in zo’n duinpan. Wandelen kan naar de Hoge Blekker, de hoogste duin van België.

dekust.be

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content