Een dagje weg en kun je niet kiezen tussen de stad of het groen? Dan hebben we goed nieuws, want deze parken zijn prachtig én liggen in de stad. Perfecte combinatie: check.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

1. Japanse tuin Hasselt

Nu de agenda’s terug vol zijn en het terug druk is, wil je een bezoekje brengen aan de Japanse tuin in Hasselt. Net als het doel van oorspronkelijke Japanse tuinen, heeft deze als doel om een ruimte voor rust te zijn. Kom naar de watervallen kijken, bewonder de koivissen of hou een heerlijke picknick. Je kunt de tuin bezoeken met een gids, maar er zijn ook tal van andere activiteiten.

Meer info vind je hier.

2. Molenvijver Genk

Nog in Limburg heb je het Molenvijverpark. Vlakbij Shopping 1 vind je een gezellig park rond een meer. Perfect om gezellig te wandelen en eendjes te spotten. Extra plus: sinds vorige zomer vind je er gezellige pop-upbars, speciaal om de lokale horeca te steunen na de lockdown.

Meer informatie vind je hier.

3. Kruidtuin Leuven

Waar je in het stadspark in Leuven vaak heel veel studenten aantreft, is de Kruidtuin een rustigere plek. Je kunt er gratis terecht, en in de zomer zijn er activiteiten als een concert of een kruidenweekend.

Meer info vind je hier. 

4. De vestigingen van Ieper

In de Westhoek zit je altijd goed voor een combinatie van cultuur en natuur. Sinds de middeleeuwen is de stad omringd met ‘vestingen’, versterkingen om de stad te beschermen. Later kwamen daar nog grachten bij. Het resultaat: prachtige natuur in de stad. Heerlijk voor een picknick, goed boek of een vaartocht.

Meer info vind je hier.

5. Minnewaterpark Brugge

Romantici zitten goed in Brugge. In het Minnewaterpark – in het buitenland bekend als ‘Love Park’ – zitten de romantische zielen ongetwijfeld goed. Er zijn veel tuinkamers om het gezellig te maken. Wandelen jullie samen over de Minnebrug, dan is jullie liefde voor eeuwig.

Meer info vind je hier.

6. Stadspark in Aalst

Op een kwartiertje stappen van de Grote Markt vind je dit prachtige park. Voor kinderen is er een speeltuin en een tuttenboom, volwassenen genieten van de natuur én van de Engie Parkies, tussen 4 juli en 15 augustus vind je in het Stadspark diverse optredens.

Meer info vind je hier. 

7. ROMAIN DE VIDTSPARK IN SINT-NIKLAAS

In Sint-Niklaas vind je het R. De Vidtspark, een park dat is ingericht als een Engelse tuin met leuke bloemperken en mooie wandelwegen. Daarnaast is er een vijver en een muziekkiosk. In de zomer zijn er Parkies: gratis parkconcerten.

Meer info vind je hier.

8. Vrijboekpark in Mechelen

Mechelen is leuk om te shoppen en terrasjes te doen, maar ook een goede plek om tot rust te komen. In het park is het heerlijk vertoeven: er is een speeltuin voor de kids, er zijn speelvelden en twee tavernes om iets te eten of drinken. Echt nood aan de stilte? De tuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis is een stiltetuin, daar kun je even ontprikkelen of test het nieuwe bosbadpad uit, speciaal aangelegd om nóg beter tot rust te komen.

Meer info vind je hier.

zomerplan

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer leuks in België: