Voor wie er even tussenuit wil, is België de ideale uitvalsbasis. Want ja, dat ook ons eigen land veel te bieden heeft, staat buiten kijf. Avonturiers kunnen hun hart ophalen in de Ardennen en in alle luxe overnachten in één van deze bijzondere boomhutten. Toeristische resorts en stranden? Nee hoor, de boom in!

1. Slô: luxueuze staycation in een groen decor

Wat? De twee ondernemende dertigers Tim Goes en Toon Haverals wilden een unieke reiservaring tussen de bomen creëren zònder in te boeten aan luxe. Ze plantten zes idyllische cabines neer, verspreid over een 11 hectare groot bos tussen de Ourthe en de Lessevallei aan de rand van het pittoreske dorp Humain. De designs van de boomhutten zijn een subtiele knipoog naar een aantal archetypes die ons land kenmerken: de moderne woning (The Glass Cube), de fermette (The Flying Fermette) en de kerk of kathedraal (The Cathedral). Ze werden uitgekleed en herleid tot hun pure vorm en dat is precies waar Slô voor staat: de terugkeer naar de essentie, ver weg van alle afleiding.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Op ontdekking in eigen land

Openingsbeeld: Slô