Redactrice Kristin trok met haar gezin naar het luxeresort Sani In Griekenland: “Ik voel me oprecht ontspannen en gelukkig.”

Kristin Stoffels

De reismethode van redactrice Kirstin en haar man was heel simpel: Go with the flow. Hun zoontje bracht daar verandering in. De zoektocht naar het ideale familiehotel bracht hen naar Porto Sani, één van de vijf hotels van het luxeresort Sani in het Noorden van Griekenland. Kristin vertelt je over haar ervaring.

Eerste indruk

Blauwe zwembaden, witte parasols, houten ligbedden met zachte kussens en een oase van rust verwelkomen ons. Het interieur is stijlvol ingericht en het personeel bijzonder hartelijk. Niet verwonderlijk dat Sani Resort net voor de vierde keer verkozen is tot World’s Leading Family & Beach Resort. En ook op vlak van duurzaamheid scoort het resort goed: in 2022 kreeg het voor de derde keer de prijs van World’s Leading Luxury Green Resort. Sani Resort is een plek waar zowel ouders als kinderen zich kunnen ontspannen. Het zit in kleine dingen. Zo is onze slaapkamer gescheiden van een kleine woonkamer, waar zoontje Harry slaapt. Er is een schuifraam naar het terras vanuit onze kamer zodat we Harry niet moeten storen in zijn slaap als we ’s avonds op het terras willen zitten en we na zijn bedtijd nog gezellig iets samen kunnen drinken. De eerste avond zitten we al om 18 uur aan het diner bij het moderne Griekse restaurant Elia. Het is een uniek concept: een gastronomische kaart samengesteld door een sterrenchef voor zowel kinderen als volwassenen. Ik voel me oprecht ontspannen en gelukkig – misschien wel omdat ik voel dat mijn kind hier heel welkom is.

To Do

Naast zon, zee, zwembad is het hotel gelegen in een prachtig natuurreservaat met een uitgestrekt dennenbos, ongerepte kustlijn en het moerasgebied Sani Wetlands. Hier leven mee dan 153 vogelsoorten. Met Harry in de draagzak maken we een fikse wandeling door die uitgestrekte wetlands. We verkennen de rest van het domein met de fiets. Omdat Harry de zoveelste virale infectie van de crèche heeft meegebracht, nemen we niet deel aan de vele familieactiviteiten – peuteryoga, bijvoorbeeld. We kunnen hem ook niet in de kinderopvang van het hotel laten, maar geen nood: Porto Sani zorgt voor een babysit op de kamer. Zo kunnen mijn man Sebastian en ik toch een avondje op restaurant, naar Over Water, een Frans restaurant van sterrenchef Stéphanie Le Quellec.

De voorlaatste dag verkennen we de regio Kassandra met een privégids. Harry valt bijna meteen in slaap in de auto, waardoor mijn man en ik in alle rust kunnen genieten van de groene bospaden, eeuwenoude olijfgaarden en het prachtige uitzicht op de berg Olympus. Onze gids toont ons vanop een heuveltop prachtige vergezichten en neemt ons ook mee naar een bedevaartsoord, een grot waar we – tot groot jolijt van Harry – op handen en knieën naar een grotere ruimte kruipen met een natuurlijke bron ‘heilig water’. In een lokaal restaurantje in Aphytos spoelen we de dag weg met een Grieks wijntje terwijl we naar de ondergaande zon kijken, als god in Griekenland. Onze horizon verbreden is voor mij een belangrijk onderdeel van reizen, en dat heb ik hier in Porto Sani onverwacht meer dan ooit gedaan. We hebben een weekje geluierd en geleefd op het ritme van onze peuter: honderd keer op en af de glijbaan, steentjes in zee gooien. En oké, toch ook een keertje naar de spa. Ik heb mijn permanente fear of missing out ingeruild voor het besef dat een heerlijke vakantie niet meer moet zijn dan dat.

Praktisch:

Zo kom je er

Sani Resort ligt op het schiereiland Kassandra, 70 kilometer ten zuiden van Thessaloniki. Aegean Air brengt je erheen vanuit Brussel in 2 uur en 40 minuten. Het luxeresort bestaat uit een jachthaven en vijf hotels, waarvan Porto Sani het nieuwste is, met op families afgestemde suites. Sani Resort en de vluchten kun je boeken via Pegase. Deze luxe touroperator staat garant voor zorgenvrij reizen in stijl, met exclusieve privileges inbegrepen, zoals het gebruik van de fast lane en de lounge in Zaventem en privévervoer van en naar de luchthaven.

Weekverblijf vanaf €2.294 per persoon, via pegase.be of bij de betere reisagent. Alle info op sani-resort.com.

Beste reistijd

Tussen mei en oktober, al kan het in oktober weleens regenen. Juni is volgens de locals het perfecte moment: droog, rustig en koel.

Voor de allerkleinsten

  • Kinderen onder de 12 jaar verblijven gratis.
  • Je moet voor één keer niet je hele huishouden meesleuren. In Porto Sani hebben ze alles, van kinderwagens, steps en fietsjes tot een flessenverwarmer, white noise machines en dagverse groentepapjes.
  • In de mooie crèche vangen getrainde kinderverzorgsters jouw baby of peuter op, zonder extra kosten en zo lang of zo kort je wilt, zodat je zelf kunt genieten van de vele hotelfaciliteiten. Je kunt ook je kind latenspelen in de babe watch-hoek op het strand of een privé nanny (betalend) aanvragen.
  • Er zijn vele gratis activiteiten: van babyzwemlessen en dansklasjes tot yoga voor het hele gezin. Ook de speeltuin is geschikt voor grote en kleine kinderen.
  • Een hele geruststelling: er is altijd een dokter aanwezig in het hotel.

Voor grote kinderen en tieners

  • In het clubhuis kunnen oudere kinderen gamen, hiphoples volgen, volleyballen...
  • Sani Resort heeft alles om zelfs verveelde pubers de vakantie van hun leven te geven: een voetbalkamp, mountainbike academy, tennisclub in samenwerking met Rafael Nadal en survivalparcours in samenwerking met Bear Grylls. Dagje zeilen? Kan hier ook!
  • Kinderen kunnen hier ook veel leren. Zo zijn er vogelspottours, kook- en schilderlessen.

Meer reistips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content