Vorige week zakten design- en decoratieliefhebbers af naar Gent voor de Countryside beurs. Ook Feeling mocht erbij zijn! Chef lifestyle, Nathalie Balsing, ging tijdens onze 3 Days of Design Christmas Edition een kijkje nemen in Gent en zag er heel wat leuke dingen voor de eindejaarsperiode.

Sfeer op nummer één

De kans bestaat dat we de feestdagen dit jaar opnieuw in intieme kring en in eigen huis beleven. Een goede reden om van je huis deze winter een extra knusse thuis te maken. Om je te inspireren, zetten we hieronder enkele leuke decoratietips op een rijt, vers van op de Countryside beurs in Gent.

Theelichtjes en (geur)kaarsen

Wie sfeer zegt, zegt kaarsen. Zeker tijdens de feestdagen is een beetje warmte onmisbaar. Vul daarom je woon- en/of eetkamer met decoratieve theelichtjes of een heerlijke geurkaars. Wij lieten ons op de Countryside beurs verleiden door gouden theelichtjes en kleurrijke geurkaarsen van Casa D’Arte.

Uniek en milieuvriendelijk

Alles wat goed is voor het milieu en onze planeet is anno 2021 zeker en vast een trend. Kies daarom ook voor duurzame, gerecycleerde en unieke decoratie. Een decostuk met een verhaal of geschiedenis is altijd een leuk kerstcadeau! Onderstaande lampen op basis van gerecycleerde materialen zijn van INTTER.

Aan tafel!

Het decoratietalent in jezelf kan je pas écht bovenhalen wanneer je een feesttafel dekt. Kies voor een mooi servies en vul aan met kleuraccenten, zilver/goud of feestelijke glitter. Deze zwart witte kommetjes zijn van La Poterie de Bibine.

Scandinavisch en knus

‘Fake fur’ is tegenwoordig weer helemaal in. Niet alleen in je kleerkast, maar ook in je woonkamer of zetel. Gebruik (nep) vacht en dierenhuiden om je interieur een Scandinavische touch te geven. Een stukje Noorwegen in huis brengen is altijd een goed idee. En lekker warm!

Think big: huur een tipi!

Aan dit standje van Tipi Time op Countryside waren we even aan het wegdromen. Voor de feestdagen (of andere evenementen) kan je een volledig gedecoreerde tipi huren. Met een leuke zithoek en een lange feesttafel. Niet heel budgetproof, maar wel ontzettend origineel om je gasten te ontvangen! En als je liever aan je eigen tafel dineert, kan je altijd laten inspireren door deze sobere, maar very instagrammable tafeldecoratie.

Meer designinspiratie: