Het einde van het jaar is al in zicht. En een nieuw jaar, dat zijn nieuwe trends. Wil jij je woning een nieuwe look geven? Dan lees je beter even wat helemaal 2019 is en waarin je dus best investeert.

Kitsch-liefhebbers kunnen in 2019 hun hart ophalen: minimalisme is uit, maximalisme is in. Dat wil zeggen: mix en match verschillende kleuren, patronen en texturen.

Meer blauw

Blauw wordt de kleur van 2019. Schrik om je muren in het blauw te verven? Kies dan voor blauwe accessoires of een blauw meubel.

 

 

Sissy-Boy – 199,20 euro

 

Terrazzo

 

De gespikkelde natuursteen, gemaakt uit restmateriaal van marmier, graniet of glas- en metaalsnippers, is niet meer weg te denken. Niet meteen tijd om heel je badkamer te vervangen? Ga dan voor accessoires, zoals deze tandenborstelhouder van Bloomingville.

Bloomingville – Onder andere bij Les Soeurs – 19 euro

 

Ronde vormen

Waar minimalisme en strakke lijnen lang hoogtij vierden, kiezen interieurliefhebbers terug voor afgeronde vormen. Mag niet ontbreken: een vintage sofa in een leuke kleur, liefst in een zachte stof, zoals dit exemplaar van Sofa Company.

Driezit Anne – Sofa Company – 699 euro

Messing

Gouden accenten zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit je interieur. Dit jaar kies je resoluut voor messing. Zoals deze spiegel met messing randen van Made.

Spiegel met messing – Made.com – 249 euro

Wabi Sabi

Sinds vorig jaar is deze Japanse woontrend niet meer weg te denken. Hij staat voor de schoonheid van imperfectie. Denk aan handgemaakte decoratiespullen en natuurlijke materialen. En vergeet vooral je planten en bloemen niet. Geen idee welke plant in huis te halen of ze te laten overleven? Lees dan dit boek vol tips.

Wonderplants 2 – Uitgeverij Lannoo – 34,99 euro

Meer tips voor je interieur: