We werken nu al maanden thuis en dat begint gevolgen te hebben. Zo belandde Feeling-eindredacteur Annelore onlangs acuut bij de kinesist: haar rug had het begeven. Ze blijkt niet de enige te zijn. Hoog tijd om te investeren in deftig thuiswerkmeubilair. Deze 5 ontwerpen zien wij zo in ons home office staan.

1. TMNL Solo-bureau

Essentieel om overbelasting te vermijden? Afwisseling. Enter dit ‘TMNL Solo’-bureau van Gispen, waaraan je zowel kunt zitten als staan. De verschillende frisse kleuren waaruit je kunt kiezen, maken dit bureau naar onze mening net even leuker dan de rest.

bureau rugpijn

Prijs op aanvraag – Shop het hier.

2. AAC 121 Soft

Als een wolkje, zo ondersteunt de hoge leuning en zacht gestoffeerde kuip van deze AAC 121 Soft van Hay je arme thuiswerkende lijf.

bureaustoel rugpijn

Vanaf € 645 – Shop het hier.

3. Hyg-stoelenfamilie

De Hyg-stoelenfamilie van Normann Copenhagen bestaat uit zetels, kuipstoelen, bureaustoelen op wielen, krukjes,… Voor elke thuiswerksituatie wat wils.

bureaustoel rugpijn

Vanaf € 240 – Shop het hier.

4. ID Chair

Mogen wij u voorstellen? Dit is de Rolls Royce van het thuiswerken. Binnen het ID Chair concept ontwikkelde Vitra, in samenwerking met designer Antonio Citterio, een bureaustoel met maar liefst 8.000 mogelijkheden. Dankzij verschillende variaties van het FlowMotion-synchroonmechanisme, verschillende rugleuningen, armleuningen, zittingen en onderstellen en een grote keuze aan kleuren en stoffen, kan voor iedereen de perfecte bureaustoel worden samengesteld.

bureaustoel rugpijn

Vanaf € 781 – Shop het hier.

5. Capsico-bureaustoel

Als er één ding is dat je rug nodig heeft, is het beweging. De Capisco-bureaustoel van HÅG wil z’n gebruikers aanmoedigen om verschillende manieren van zitten af te wisselen doorheen de dag. Achterstevoren, zijdelings, half staand,… wiebelen is toegestaan!

bureaustoel rugpijn

Vanaf € 570 – Shop het hier.

Luchtkussen

Wie last heeft van rugpijn en een grote investering voorlopig niet ziet zitten, kan al baat hebben bij een zitkussen. Zo’n luchtkussen zorgt voor een onstabiele zithouding die je dwingt om onbewust in beweging te blijven. Tip: schommel regelmatig van de ene bil naar de andere (zonder je schouders te bewegen), van voor naar achteren en in een cirkel. Dit heractiveert het spierenstelsel van het bekken, verbetert de bloedcirculatie en vermindert de druk op je ruggengraat.

Zitkussen rugpijn

Het Belgische NOA kussen shop je aan € 69,99 via noatec.eu

Meer over telewerken

Tekst: Nathalie Balsing. Openingsbeeld: Westwing.