We werken nu al ruim een maand thuis en dat begint gevolgen te hebben. Zo belandde Feeling-eindredacteur Annelore deze week acuut bij de kinesist: haar rug had het begeven. Ze blijkt niet de enige te zijn. Hoog tijd om te investeren in deftig thuiswerkmeubilair. Deze 5 ontwerpen zien wij zo in ons home office staan.

1. TMNL Solo-bureau

Essentieel om overbelasting te vermijden? Afwisseling. Enter dit ‘TMNL Solo’-bureau van Gispen, waaraan je zowel kunt zitten als staan. De verschillende frisse kleuren waaruit je kunt kiezen, maken dit bureau naar onze mening net even leuker dan de rest.

Ergonomisch-thuiswerken-1

Prijs op aanvraag – Shop het hier.

2. AAC 121 Soft

Als een wolkje, zo ondersteunt de hoge leuning en zacht gestoffeerde kuip van deze AAC 121 Soft van Hay je arme thuiswerkende lijf.

Ergnonomisch-thuiswerken-2

Vanaf ca. €645 – Shop het hier.

3. Hyg-stoelenfamilie

De Hyg-stoelenfamilie van Normann Copenhagen bestaat uit zetels, kuipstoelen, bureaustoelen op wielen, krukjes,… Voor elke thuiswerksituatie wat wils.

Ergonomisch-thuiswerken-3

Vanaf ca. €240 – Shop het hier.

4. ID Chair

Mogen wij u voorstellen? Dit is de Rolls Royce van het thuiswerken. Binnen het ID Chair concept ontwikkelde Vitra, in samenwerking met designer Antonio Citterio, een bureaustoel met maar liefst 8.000 mogelijkheden. Dankzij verschillende variaties van het FlowMotion-synchroonmechanisme, verschillende rugleuningen, armleuningen, zittingen en onderstellen en een grote keuze aan kleuren en stoffen, kan voor iedereen de perfecte bureaustoel worden samengesteld.

Ergonomisch-thuiswerken-4

Vanaf ca. €1.090 – Shop het hier.

5. Capsico-bureaustoel

Als er één ding is dat je rug echt nodig heeft, is het beweging. De Capisco-bureaustoel van HAG wil z’n gebruikers aanmoedigen om verschillende manieren van zitten af te wisselen doorheen de dag. Achterstevoren, zijdelings, half staand,… wiebelen is toegestaan!

Ergonomisch-thuiswerken-5

Vanaf ca. €570 – Shop het hier.

Ontdek meer interieurtips en wooninspiratie:

Tekst: Nathalie Balsing, openingsbeeld: GettyImages.