Zo maak je van je huis een waar kerstwalhalla

Nadine Winten

Het is weer bijna Kerstmis. Is jouw huis nog niet helemaal klaar? Geen zorgen, dankzij de tips van feestarchitecte Nadine Winten, tover jij ook jouw huis om in een kerstparadijs. In haar boek ‘Het Perfecte Feest’ bundelt ze al haar gouden tips voor – je raadt het goed – het perfecte feest. Als kerstcadeautje verklapt ze drie dagen lang haar felbegeerde decoratietips. Vandaag vertelt ze hoe je je huis omtovert in een waar kerstwalhalla.

Wanneer je een feestje geeft, valt en staat alles met een mooie tafel. Een uitgekiende tafeldecoratie geeft je gasten het gevoel dat ze welkom zijn en dat je tijd noch moeite hebt gespaard om hen een geweldige avond te bezorgen. Met Kerstmis om de hoek, is er dan ook geen beter moment om mijn tips met jullie te delen!

1. Stem je decoratie op elkaar af

Het spreekt voor zich dat je je tafel niet volledig in het groen decoreert wanneer er blauwe kerstballen in de boom hangen. Stem de kleuren van je decoratie op elkaar af en ga voor één stijlvol geheel. Let wel op! Een mengelmoes van tien verschillende kleuren is een absolute no go. Kies voor een twee- à drietal kleuren maximum; één hoofdkleur en één bijkleur. Als je je hieraan houdt, matcht je (tafel)decoratie gegarandeerd met hét pronkstuk van je woonkamer: de kerstboom!

tafel

2. Zorg voor eenheid en hou rekening met je interieur

Deze tip is een rechtstreeks vervolg op tip nummer één. Hoewel het logisch klinkt, is het zeer moeilijk om jezelf niet te verliezen in al die mooie, soms ietwat kitscherige kerstdecoratie. Om te beginnen stem je je versiering best af op de stijl van je huis. Heb je een moderne inrichting, dan kies je voor een minimalistische decoratie. Eerder een landelijke feeling? Dan trek je ook deze lijn door in je versiering. Natuurlijk mag je spelen met verschillende stijlen om bijvoorbeeld een kale woonkamer om te toveren tot een gezellige plek, maar laat het geheel niet clashen. Neem, voor je begint, je living eens grondig onder de loep en bepaal welke kant je op wil!

tafel

3. Gebruik de juiste kleuren

Kerst staat gelijk aan gezelligheid. Om die cosy touch aan je interieur te geven, is het van cruciaal belang om voor de juiste kleuren te kiezen. Heb je witte muren? Dan is je kleurkeuze eindeloos. Toch combineer je deze koude kleur best met enkele warme tinten. Ga bijvoorbeeld voor taupe versiering, dit wekt instant een gezellig gevoel op. Wanneer je interieur balkt van de warme kleuren, is het een kwestie van goed combineren. Extra tip: kies voor een gouden servies in plaats van een zilveren. Je zal zien, deze kleine details maken écht het verschil!

tafel

Dit waren mijn eerste drie tips! Morgen geef ik er opnieuw drie prijs.

Meer tips voor de feestdagen:

Partner Content

Gesponsorde content