Home Mode 501 Dreaming
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sinds deze week uit: de 3-delige Levi's documentaire, The 501® Jean, Stories of an Original, over hun ultieme klassieker, de 501 jeans. 

501 jeans geschiedenis 

De 501 is er altijd al geweest: oorspronkelijk bedacht voor de werkmannen die hun leven waagden in de goudmijnen in het Amerika van de 19de eeuw, werd deze blauwe topper hét symbool van de bikercultuur in de jaren '60, en ondertussen the all time favourite van zo goed als iedereen die je kent.

De 501 fanclub is een tribe waar je wil bijhoren, zo vertellen onder andere Henry Rollins en topmodel Erin Wasson in de docu waarom ze net zo dol zijn op hun 501 blue jeans. Hey, je moet het ons niet verkopen hoor, wij hebben hem al sinds 1993 in 3 washings in onze kast hangen. Ter ere van de documentaire brengt Levi's ook 4 nieuwe exemplaren in de collectie:

501

 

Meer over jeans? Lees hier hoe je een jeans koopt die niet afzakt en check ook hier onze tips om je boyfriend jeans te stylen.

 

Lees ook:

3 outfits met de flared jeans

Daar dient het mini-zakje in jeans voor