Alles voor elkaar: Marcelo Ballardin over zijn gitaar, kledingcollectie en restaurant

Ze zijn beste vrienden, kankerbuddy’s, familie, verliefd of getrouwd. Maar bovenal: ze zijn alles voor elkaar. Deze maand vind je in het feestnummer van Feeling heel wat fotogenieke BV-duo’s, zoals Marcelo Ballardin en zijn gitaar.

Marcelo: “2021 was een raar jaar. Het restaurant was vaak gesloten en we hebben onszelf moeten heruitvinden om aan de gang te blijven: we hebben afhaalmaaltijden gelanceerd en dat waren we absoluut niet gewoon – maar het is wel gelukt. Al bij al was het best een druk jaar, met een eerste eigen collectie bij CKS en mijn aanwezigheid op tv (hij werd winnaar van ‘Snackmasters’ op VTM en maakte zijn opwachting in ‘De Slimste Mens’ op VIER, red.). Er waren uiteindelijk overwegend positieve momenten, ook al zaten we met het restaurant de helft van de tijd in lockdown. Ik heb veel dingen bereikt waarvan ik dacht dat het me nooit zou lukken. Die collectie bij CKS is een trots moment, ja. Ik was erg betrokken bij het hele proces, van de kleuren tot de coupes tot de algemene sfeer. Het is ook de allereerste mannencollectie die CKS lanceert, dus alles moest nog uitgedacht worden. Ik wist vrij snel wat ik wilde; ik hou van de basiskleuren, van clean en uitgepuurd. Tegelijk is mijn collectie best veelzijdig: je kunt met de stukken evengoed chic gaan eten als lang gaan wandelen.”

Hemd en T-shirt (CKS x Marcelo, € 69,95 en 34,95)

“De inspiratie komt van mijn liefde voor Japan: cleane lijnen, neutrale kleuren. En ik heb ook gekeken naar de grote namen uit de industrie: Giorgio Armani, Dries Van Noten... Hoe zij zich kleden, dat is ook vooral zwart, hé. Dat zegt veel over hoe iemand is. Mijn Braziliaanse achtergrond zit er niet in, nee, dat is ook lastig voor een wintercollectie. Ik ben geboren in het Amazonegebied, daar kénnen we dat niet, winter. Als er een zomercollectie komt, kan ik mijn roots makkelijker integreren: wat meer kleur, andere stoffen... In mijn keuken vind je Brazilië makkelijker terug; ik hou van kleur op het bord, van harmonie. Oak is nu zeven jaar open, en ik moet zeggen: sinds een jaar weten we pas écht waar we voor staan. Dat moet groeien, en nu weten we hoe we onszelf willen neerzetten, en hoe we daarop kunnen voortbouwen. Mijn restaurant is en blijft mijn hoofdfocus, mijn visitekaartje. Als dát niet goed zit, stop ik met al de rest. Maar voorlopig lukt het combineren goed, én kan ik de creativiteit en energie die ik haal uit televisiewerk, en die collectie, ook teruggeven aan de keuken. Het verhaal klopt.”

“Voor ik chef werd, wilde ik eigenlijk muzikant worden. Het is anders uitgedraaid – ik ben ook helemaal niet zo goed -, maar ik heb in deze covidtijden heel veel gehad aan mijn gitaar. Tijdens het spelen, kon ik even stoppen met piekeren over de zaak, over hoe het verder moest, wat er allemaal nog zou gebeuren. Mijn gitaar brengt me positieve energie. Vaak speel ik zomaar wat akkoorden; ik heb niet echt een favoriete song. Als ik hier en nu iets zou moeten spelen, zou het bossanova zijn. Dat zit in mijn genen, daar ben ik mee opgegroeid; het komt heel natuurlijk. Beetje zoals een Amerikaan de blues zou spelen.”

“Een kerstwens heb ik niet echt. Ik wil graag dat het restaurant mag groeien, zich verder mag ontwikkelen, maar dat is geen wens – dat gaat gewoon gebeuren. Ik geloof niet zo in wensen; ik ga me niet in de zetel zetten om van alles te wensen: ik ben een doener, een go-getter. Het énige wat ik echt wens, is dat iedereen die ik graag zie, gezond mag blijven. Voor de rest? I go and get it myself.”

Vind het eindejaarsnummer van Feeling (+ de Feeling Home-special) nu in de winkel!

Lees ook:

Foto’s: Zeb Daemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content