Vijf uur in het gezelschap van Nafi Thiam, en één ding is duidelijk: dit meisje weet wat ze wil. Je wordt niet zomaar olympisch kampioene, tenslotte. Kijk hier mee achter de schermen tijdens onze modeshoot.

 

Het is een bloedhete vrijdag in juni, en we ontmoeten Nafi in een studio in de buurt van Luik, de stad waar ze al vier jaar woont en studeert. Tussen twee examens door heeft ze een paar uur vrijgemaakt voor ons. Nét ge – noeg tijd om kleren aan te trekken die soms helemaal het tegenovergestelde zijn van wat ze normaal draagt. Haar eigen outfit – zwart T-shirt, lange grijze rok die haar fantastische lijf in de verf zet, zwarte Vans – lijkt simpel, maar er is duidelijk over nagedacht. De 22-jarige fashionista van de internetgeneratie is wel degelijk bezig met mode; ze vindt inspiratie op Instagram & co, maar volgt uiteindelijk altijd haar instinct: “Ik hou van klassieke stukken met een twist. Er wordt vaak gezegd dat sportmensen zich alleen maar goed voelen in sportkleding, maar dat klopt dus niet. Als ik niet moet trainen, vind ik het heerlijk om me mooi aan te kleden, met een mix van duurdere stukken en meer betaalbare vondsten die ik in de grote ketens koop, of op vakantie. Of online (lacht).”

⭐️Great night in Monaco, just received the IAAF rising star of the year award⭐️ #iaaf #awards #risingstar #athlete #honored

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Nafi Thiam (@thiam_nafi) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op haar Instagramaccount staan vooral casual looks, zoals een denim jasje met een voering in kleurige print, gevonden in een tweedehandswinkel in Zuid-Afrika. De meer gesofisticeerde outfits houdt ze voor speciale gelegenheden: “Als ik een uitnodiging krijg voor een gala-avond of prijsuitreiking, leen ik vaak bijzondere stukken. Zoals de jurk in goudlamé van Elisabetta Franchi, die ik droeg toen ik net mijn gouden medaille had behaald – symbolischer kon niet.”

Lees nog véél meer over Feeling-gastvrouw Nafi Thiam in het augustus-nummer van Feeling. Nu in de winkel!

Lees ook:

De leuke pop-up bars in Antwerpen

Miranda Kerr is stiekem getrouwd in deze opvallende jurk