Toen online moderedactrice Lise de vraag kreeg om de gloednieuwe Zara-winkel in Milaan te ontdekken, twijfelde ze geen seconde: graag! Ze had twee redenen om toe te zeggen 1) het is héél uniek dat Zara een groot persevent organiseert en 2) ze ging er de winkel van de toekomst ontdekken. Klinkt futuristisch, toch? Bekijk bovenstaande video en stap mee in onze teletijdmachine.

Welkom in Cinema Zara

Onlangs opende er een gloednieuwe Zara op de Corso Vittorio Emanuele II in Milaan. Het gebouw uit 1941 was een cinema – Corso Vittorio Emanuele was ooit dé Broadway van Milaan – tot de retailer het overkocht in 1999. Zara restylede de winkel volledig en behield daarbij enkele elementen uit het voormalige theater.

Wordt verwacht tegen 2020

“Deze winkel in Milaan toont wat we tegen 2020 bij al onze winkels willen realiseren: een efficiënte integratie tussen online én in-store,” zegt Pablo Isla, topman bij Inditex. Zo kunnen klanten in de winkel naar de speciale ‘online corner’ gaan en er hun web-aankopen afhalen in de shop. Het enige wat je nodig hebt, is een QR-code op je smartphone waarmee je naar de unieke machine stapt die het pakje binnen de 10 seconden bezorgt.

Benieuwd naar alle doelstellingen van 2020Lees hier wat je mag verwachten van de Zara-winkel van de toekomst en bekijk snel bovenstaande video!

Meer over Zara