Het komt vast als een verrassing, maar brei- en haakwerk zijn je ideale partner voor een bloedhete zomer. Kies voor katoen en linnen, opengewerkte stukken en alles in zuurstok-kleurtjes.

 

Zo dragen de modemeisjes deze trend

In één stuk

We duiken er meteen van top tot teen in, in deze zomertrend. Ga all the way en kies voor een co-ord of lange jurk in crochet. Flatterend voor elk figuur én lekker luchtig op die warme zomerdagen. Wij zijn alvast fan van dit 90s silhouet van Paco Rabanne.

Upgrade voor het vissershoedje

Het vissershoedje, het heeft even geduurd voordat iedereen on board was, maar ook België heeft het 90s hoedje intussen in zijn hart gesloten. Meer nog, de bucket hat maakt tegenwoordig zijn opmars in crochet.

Crochet on top

Deze zomer draag je de crochet-trend het makkelijkst als bovenstuk. Van bikini tot debardeur, alles kan en alles mag. Draag je crochet crop-top (punten voor de tong-twister) op een wijde pantalon, zoals een palazzo-model in linnen. Crochet tops zijn meestal wat strakker, dus het is belangrijk om je silhouet in evenwicht te houden.

Dé multi-inzetbare jurk

Als er iets heerlijk is aan de crochet-trend is het dat je ‘m zowel op het strand over je bikini kan dragen als ‘s avonds om lekker te gaan dineren. Kies overdag voor een licht doorzichtig model, prachtig over een felgekleurd one-piece of bikini.

‘s Avonds haal je best de sexy, geklede modellen uit de kast. Crochet staat heel mooi in combinatie met speelse motieven recht uit de eighties. Werk je look af met fijne juweeltjes en muiltjes.

 

 

Shop de stijl

Slippers met stevige zool

Brax, € 79,95

Strandkleedje

Gimaguas, € 119

Tas met bloemenprint

Mango, € 15,99

Witte jurk

Ba&sh, € 224

Short met ruffles

Sandro, € 76

Gestreept topje

Stradivarius, € 12,99

Lila zomerhoedje

COS, € 35

Lange cardigan

Caroline Biss, € 75

Mouwloze top

Mango, € 19,99

Bijpassende short

Mango, € 19,99

Grijze kamizool

Vince, € 260

Mouwloze trui

Zara, € 15,95

 

Lees ook