Elke vrouw draagt lingerie, maar niet elke vrouw draagt de juiste lingerie. Toch bestaat er voor elk lichaamstype de perfecte beha en de juiste slip. Er zijn in totaal 4 lichaamstypes die onze Chef Mode Els Keymeulen je hier haarfijn uitlegt én ze vertelt er meteen bij welke beha jij juist moet shoppen.

Het trendsetje bij Marie Jo is de Dahlia die je herkent aan het borduurwerk in subtiele blauwtinten. Goed nieuws, want hij is er voor elke lichaamsvorm:

1. Appelfiguur

Heb je een rond figuur met borsten, een klein buikje en heupen? Grijp dan naar de balconnetbeha. De beugel zorgt voor extra ondersteuning en maakt de borsten iets platter. De perfecte slip voor deze lichaamsvorm is die met een hogere taille want hij maakt je buikje optisch platter.

2. Plankfiguur

Het typische modellenlichaam is atletisch gebouwd dus: recht zonder uitgesproken vormen. Voor zo’n lichaamstype is de push-up beha perfect. Hij geeft extra volume daar waar je het normaal niet hebt. De slip die erbij past, is de short want ook die zorgt voor extra rondingen en volume aan de heupen.

3. Peerfiguur

Het peervormig lichaam heeft doorgaans veel volume onderaan en bovenaan wat minder. Het is dus een prima plan om een beha te shoppen die extra volume toevoegt aan je borsten. Enter: de voorgevormde beha. Je krijgt extra definitie en het model drukt de borsten een beetje naar buiten waardoor je lichaam meer in balans komt.

4. Zandloperfiguur

Dit is de meest gegeerde lichaamsvorm want bovenaan en onderaan gelijk en een ingesnoerde taille. Draag bij voorkeur een hartvormige beha die je hele silhouet nog vrouwelijker maakt. Door de coupe gaan je borsten perfect in het midden van je lichaam zitten waardoor die taille nog beter tot z’n recht komt.

Meer over je beha