Onze moderedactie tipt: 5 x trending manieren om je witte shirt te stylen

Wat er deze maand voor slechts €6.99 extra bij je favoriete modemagazine te rapen valt? Een eenvoudig wit T-shirt van het stijlvolle Belgische modelabel Xandres met daarop een dromerige ‘demain’ geborduurd ter hoogte van je linkerborst. Hoe je zo’n plain white T met bohemien toets dit seizoen op een on trend manier draagt? Onze chef-mode Els Keymeulen weet raad.

Van casual tot chique: 5 manieren om je witte shirt te stylen

1. Keep it casual

Of mode altijd heel ingewikkeld en met veel toeters en bellen hoeft te komen? Helemaal niet: onze chef-mode houdt het zelf maar al te graag een beetje comfy en casual. Een simpel wit shirt maakt dan ook deel uit van haar basisgarderobe. Zelf draagt ze het Xandres-shirt met subtiele boho-opdruk op dit moment graag in combinatie met een cropped en ruim vallende jeans en een paar platte instapsandalen met gesp.

Om het niet te sportief of gewoontjes te maken, draagt ze haar shirt wel liefst ín die jeans en werkt ze af met een klassieke, maar toch trending leren riem met een gouden letterlogo als gesp. Goed voor een beetje meer taille in je silhouet.

2. Instant upgrade: kettinkjes

Wil je je simpele look een instant upgrade geven? Daarvoor heeft Els een handige truc: gooi er gewoon een paar kettinkjes overheen. Liever dan één statement necklace, gaat onze chef-mode dezer dagen voor meerdere fijne varianten in goud. Een subtiel hangertje of een pendel in kleur kunnen natuurlijk altijd, maar overdrijf hier zeker niet in grootte of vorm.

3. Muscle Tee

Wil je je look wat meer edge meegeven of wat meer diepgang in je silhouet brengen? Voeg er dan simpelweg een paar epauletten aan toe. Koop een paar witte schouderpatches (je vindt die bijvoorbeeld bij Veritas) en steek die onder je simpele witte shirt. Zorgen dat je schoudervulling ook bij onverwachte manoeuvres netjes op z’n plaats blijven doe je door ze onder de bandjes van je bh te steken. Insider stylisten-truc: you’re welcome. 

4. Instant chique

Wie dacht dat je met een eenvoudig wit T-shirt niet naar een fancy event of een stylish after work-feestje kan, heeft het ook mis. Wat je plain white T dan nodig heeft, zijn gewoon een paar stijlvolle eyecatchers om je look compleet te maken. Een item dat zowat eender welke outfit instant een beetje meer luxe verschaft, is een blazer. Voor welke kleur je gaat, mag afhangen van je mood, maar kleur op kleur (wit op wit hier dus) oogt instant chique en verlengt overigens je silhouet een beetje.

Ook altijd een goed idee voor wie graag iets eleganter zou ogen: een paar hakken. Kies bij voorkeur voor een niet al te hoog model, maar wel eentje met een moderne look & feel zoals de multi-gekleurde metallic muiltjes van Els hierboven.

5. De opavest

Wil je tot slot een heel eigentijdse twist en een stukje karakter aan je witte shirt-look meegeven, kies dan voor een debardeur. Al een tweetal cycli lang een niet te missen item in je herfstgarderobe. Ons favoriete model? Een vintage ogend en lichtjes cropped exemplaar met een oldschool seventiespatroon.

Scoor jouw perfecte witte T-shirt van Xandres nu bij het modenummer van Feeling voor slechts €6.99 extra.

Meer mode en trends:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content