Voor de winter heb je eigenlijk maar 2 jassen nodig: eentje voor + 10 graden en eentje voor – 10. Chef Mode Els Keymeulen is ervan overtuigd dat deze twee winterjassen het najaar een pak zonniger maken.

1. Wollen mantel

Je hoeft echt geen skijas te dragen als het bijvoorbeeld 10 of 15 graden is. Dan volstaat een niet-gewatteerde wollen mantel perfect. Wij hebben er één gecombineerd met een printje dat je misschien nog in de kast had hangen tijdens de zomer. 10 graden is niet te koud om zonder nylonkousen de deur uit te gaan, maar kies dan wel voor een laars in plaats van een open schoen. Als het dan toch guurder is, kan je onder je jurk een rolkraagtruitje dragen. Je mantel hoeft verder niet altijd zwart, grijs of bruin te zijn en daarom kozen we voor een groene mantel van mbyM die bij de meeste huidtinten past.

Jurk: Baum und Pferdgarten
Jas: mbyM
Sjaal: Filippa K
Laarzen: Tommy Hilfiger

2. Gewatteerde jas

Als het buiten heel koud is, hoef je er niet als een opgeblazen pompoen bij te lopen. Deze jas van Tommy Hilfiger is gewatteerd, lekker warm en oogt toch niet puffy. Combineer hem met een strakke legging waardoor je een lang en smal silhouet krijgt. Nog één tip: fluweel is dé stof van de winter ;-).

Donsjas: Tommy Hilfiger
Rolkraag: Vince
Laarzen: What For

Palmgroene wollen mantel

mbyM
€ 219,95 – Bekijk het hier

Midi-jurk met bloemendessin

Maje
€ 245 – Bekijk het hier

Zwarte korte laarsjes

River Island
€ 59,95 – Bekijk het hier

Donsjas van fluweel

Tommy Hilfiger
€ 279 – Bekijk het hier

Zandkleurige korte laarzen

Vagabond
€ 119,95 – Bekijk het hier

Outfit Els Keymeulen: trui van Baum und Pferdgarten, hemd van Baum und Pferdgarten, jeans van Levi’s, slippers van Massimo Dutti.

Meer stijltips van onze Chef Mode