Er zijn in de mode een paar termen die je niet opgeplakt wil krijgen en het woord braaf is daar een van. Dat is het probleem dat de bloemenjurk al heel z’n leven met zich meedraagt en hij geraakt er maar niet vanaf. Tot vandaag, want onze chef-mode Els Keymeulen laat zien hoe je romantische bloemen ook stoer kan stylen.

Het eerste element waarop je moet letten als je gaat winkelen: kies niet voor een typische bloemenprint. Ga eerder voor een abstract bloemenpatroon, zodat hij er niet romantisch of schoolmeisjesachtig uitziet. Tweede belangrijk element is de snit. Met een asymmetrisch silhouet krijgt je jurk meer dynamiek.

Look 1: rock-‘n-roll

Als je snel en zonder risico van een romantisch stuk een rock-‘n-roll outfit wil maken, dan moet je maar een ding doen en dat is leder toevoegen. Wel bij voorkeur mat leder want lakleder gaat snel de verkeerde kant op en het oogt ook niet zo lentefris. Draag ook geen zwarte leren vest want dat oogt te winters. Wat wel zwart mag zijn, zijn je bikerboots want bikerboots in een kleur, dat zijn geen bikerboots.

Bloemenjurk: Hugo Boss
Perfecto: Ottod’Ame
Boots: Gigi Hadid/Tommy Hilfiger
Tas: Karl Lagerfeld
Oorbellen: Wouters & Hendrix

Look 2: avant-garde

Je hebt het vast al gemerkt: we dragen onze kleren vandaag oversized en we werken in lange laagjes over elkaar. Zo maak je van een brave bloemenjurk een avant-garde silhouet. Focuspunt is een parka, het liefst in kakigroen. Zorg ervoor dat de schouders oversized zijn en sluit hem niet. Als je snoert in de taille creëer je toch weer een soort elegantie die je niet wil. Voeg wat stoere items toe zoals sandalen met een stevige blokhak en draag je tas met franjes schuin. Zo creëer je met weinig moeite een avant-garde en vetementachtige look.

Bloemenjurk: Hugo Boss
Parka: Scotch & Soda
Sandalen: Evaluna by Omoda
Handtas: Jerome Dreyfuss

Meer stylingtips