De kleur van de lente is paars. Het kan misschien intimiderend klinken, want veel mensen denken dat ze absoluut niet met paars staan, maar dat is een misvatting. Het gaat immers om een zacht paars dat heel dicht aansluit bij grijs. Dat je het fantastisch kan combineren, bewijst chef mode Els Keymeulen met deze twee looks.

1. Chique feestoutfit

Een monochrome outfit in het paars straalt meteen luxe uit, een effect dat je niet zou krijgen bij geel of roze. Wel belangrijk: als je voor één kleur kiest, moet je wel texturen mixen. Combineer bijvoorbeeld een gebreide trui met glanzende satijnen broek en suède schoenen. Upgrade je look altijd met accessoires, bijvoorbeeld een statement halssnoer, en zorg voor een bijzonder detail op je schoenen zoals bloemen aan de zijkant.

Lila trui: WE, € 49,99
Lila broek: Max Mara, € 285
Collier: Wouters&Hendrix, € 435
Lila sandalen: Natan, € 374
Armband: Twice as nice, € 25

2. Beachy strandlook

Paars richting de kust doe je best in jumpsuit met bloemetjesprint waarbij lavendel de boventoon voert. Groene en beige details maken je look spannend en zomers. Combineer met een lavendel truitje (in België is het helaas niet altijd warm) en om het geheel minder paars te maken, werk je best met contrasterende accessoires. Genre: zilveren bucket bag en groene sandalen.

Lila trui: WE, € 49,99
Salopet: Twin Set, € 342,90
Sandalen: Patrizia Pepe, € 288
Tas: Lilu, € 320

Outfit Els:

Blouse: mybyM, € 69,99
Rok: Silvian Heach, € 160
Slippers: Fiamme, € 189
Ring: Twice as Nice, € 15

Meer voorjaarstrends