Zo memorabel was 2022 voor Elodie & Jeroom

In het feestnummer van Feeling vertellen dé uitblinkers in BV-land over hun memorabel 2022. Vandaag lichten we al een tipje van sluier op, dit maakte het jaar van Elodie Ouedraogo, designer en tv-gezicht en Jeroom Snelders, cartoonist en tv-gezicht. 

 

Het moet gezegd: we hebben Elodie (41) en Jeroom (45) niet bepaald in een klassieke kerstoutfit gestopt. Van Elodie wisten we dat ze wat mode betreft weinig grenzen trekt, maar de immer sceptisch kijkende Jeroom in een pak met trompel’oeil van een (naakt) gespierd mannenlichaam? Wij hadden stress, maar dat bleek nergens voor nodig.

Elodie: Jurk (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 1.590). Schoenen uit kalfsleer (AGL, € 550). Jeroom: Blazer (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 1.290). Wollen coltrui (Uniqlo, € 49,90). Broek (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 550). Schoenen (Dior bij Verso, p.o.a.).
Elodie: Jurk (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 1.590). Schoenen uit kalfsleer (AGL, € 550). Jeroom: Blazer (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 1.290). Wollen coltrui (Uniqlo, € 49,90). Broek (Y/Project X Jean-Paul Gaultier bij Stijl Brussel, € 550). Schoenen (Dior bij Verso, p.o.a.).

Jeroom: “Ik heb Elodie de afgelopen tijd zo vaak beledigd op De Allerslimste Mens; het is tijd dat ik eens iets terugdoe.”

Elodie: “We hebben een goed jaar achter de rug, zeker op professioneel vlak. Ik heb mijn allereerste eigen tv-programma opgenomen. Meer mag ik er nog niet over zeggen, maar het wordt heel leuk. Met Unrun (het sportlabel dat Elodie runt samen met Olivia Borlée, red.) gaat het ook goed, al blijft dat een zeer moeilijke business. Tijdens corona sportte iedereen, dus dat was voor ons een topjaar, maar nu voelt het toch een beetje alsof we weer van nul beginnen.”

“Elodie noemt die spullen die op de grond liggen in haar dressing ‘investeringen’”

Jeroom: “Ik had professioneel ook een zeer succesvol jaar, ja. Misschien wel het beste jaar ooit. Er komt bij mij ook een eigen tv-programma aan. We zijn daar twee jaar aan bezig geweest en nu zijn we aan het afwerken. Ik heb een seizoen van Bake Off gedraaid – zeer fijn om te doen, omdat ik mag doen wat ik graag doe: een beetje plagen zonder iemand te beledigen.”

Elodie: “En ik zit dan in de coulissen te eten. (lacht) Nee, wij kunnen echt overal mee lachen. Ook met mode hoor; ik kan er enorm in opgaan, in zo’n fashion week in Parijs, maar ik begrijp ook hoeveel blabla het eigenlijk is.”

Jeroom: “Ik kijk met een grote glimlach naar Elodies mode-universum. Aanvankelijk was ik sceptisch: moeten die kleren echt zoveel kosten? Maar nu ben ik mee, ik zie de visie, ik weet ook hoeveel werk er in zo’n stuk kruipt, hoeveel creativiteit. Ik heb veel respect gekregen voor designers, heb er ook een paar goed leren kennen intussen.”

Elodie: “Jeroom had vroeger vijf T-shirts van tien jaar oud. Dat is vandaag wel anders.”

Jeroom: “Ik koop al eens een duurder stuk, dat klopt. Maar dat neemt niet weg dat het een circus is, hé. Laatst moesten we naar een of ander mode-event. Ik parkeerde ergens op 300 meter stappen. Elo begint me daar uit te schelden, te vloeken, in mijn arm te knijpen – ze kon gewoon niet lópen op haar schoenen.”

Elodie: “Ik droeg die platformschoenen van Valentino. Dat was echt mijn dieptepunt. Schuifelen, met bloed in de schoenen en nat van het zweet. Maar blijven lachen, hé.”

Ontdek alle prachtige beelden en bijhorende interviews in het feestnummer van Feeling. 

Lees ook:

DOOR: ELS KEYMEULEN EN KRISTIN STOFFELS. FOTO’S: JAN VANDEVYVER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content