Over deze 5 dingen maken koppels het vaakst ruzie

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

‘In goede en kwade dagen’, dat is wat jullie aan elkaar hebben beloofd. Maar hier en daar kunnen irritaties de kop opsteken. En kleine irritaties in je relatie kunnen al snel leiden tot een helse ruzie, maar gelukkig zijn deze 5 ‘kibbelpuntjes’ helemaal normaal...

1. It’s all about the money, money...

Een Louis Vuitton voor mevrouw, een smartwatch voor meneer... Een relatie is geven en nemen, toch? Maar dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Er wordt het meest gekibbeld over toekomstige en dagdagelijkse aankopen, maar opvallend is toch dat geld een onderwerp is dat beide partners vaak uit de weg gaan. Hierdoor zullen alle opgekropte irritaties op een dag ontploffen! Praat er dus over. 

2. Never alone, always together

Pas op voor een verstikkende relatie. Je hoeft écht niet alles samen te doen, een beetje ademruimte is een must. Het is niet omdat je eens iets apart doet, dat de verliefdheid zal vervagen. Integendeel, het is juist heel belangrijk daarin een gezonde balans te vinden met je partner. Bovendien zijn goede vrienden écht belangrijk. Ontdek hier 10 manieren waarop jouw beste vriendin je leven verbetert.

3. Ik denk dat hij...

Iets veronderstellen is àltijd gevaarlijk. Pas ervoor op dat je geen té optimistische kijk hebt op je relatie, waardoor je denkt dat alles uiteindelijk zelf wel opgelost zal geraken. Gevaarlijk wordt het als je ervan uitgaat dat je partner dezelfde visie heeft als jij. Nee, je moet dingen écht bespreken en niet zomaar afgaan op veronderstellingen. Alleen zo zal je teleurstellingen voorkomen. Let zeker op met deze 5 doemgedachten die je relatie kunnen doden.

4. Family first

Oké, schoonmoeders zijn niet altijd de gemakkelijkste tantes, maar dat hoef je écht niet zo duidelijk te maken. Je moet hem ook echt niet vertellen hoe hij best omgaat met zijn familie, dat beslist hij zelf wel. Strubbelingen ontstaan vooral als de ene partner een hechte familieband heeft en de andere niet. Daarnaast zijn feestdagen een issue. Langs welke kant vier je ze, hoeveel geld wordt er in elke familie besteed aan cadeautjes... Niet altijd even eenvoudig.

5. Manier van ruziemaken

Dit is wel heel bizar! Ook de manier waarop jullie ruziemaken, kan voor een discussiepunt zorgen. ‘Ik kan er niet tegen als jij zo tegen me praat’ of ‘jij luistert nooit naar wat ik zeg’ zijn veel voorkomende zinnetjes tijdens een ruzie. Ga er in het heetst van de strijd niet verder op in, dat haalt niet uit. Bespreek dit liever wat later, wanneer de storm is gaan liggen.
Het is steeds beter om ruzie te maken, dan jullie problemen gewoon te negeren. Volgens therapeuten zijn dit de 7 meest genegeerde relatieproblemen.

Hiervan word je meteen weer verliefd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content