Als jullie pas samen zijn, fladderen vlinders wild in het rond en zou je het bijna de hele tijd kunnen doen. Maar naarmate de tijd verstrijkt heb je wel eens minder zin in seks. Soms liggen medische problemen aan de oorzaak, maar vaak zijn het eenvoudig op te lossen problemen, zoals een van deze 5.

1. Je bent vermoeid

Soms ben je nu eenmaal gewoon te moe voor seks. Zeker ‘s avonds kun je je zo uitgeput voelen dat je écht geen zin meer hebt om met manlief tussen de lakens te kruipen. Slaap eens goed bij en probeer te vrijen op de moment waarop je je het fitst voelt. ‘s Ochtends is bijvoorbeeld een prima moment om te genieten van elkaar. (Lees hier nog redenen om vaker ochtendseks te hebben.)

2. Je hebt te veel stress

Piekeren en stressen kost tonnen energie, en kan een negatieve invloed hebben op je libido. Probeer dus stress zoveel mogelijk te vermijden. Probeer écht tot rust te komen, neem eens vakantie of ga sporten. Allemaal manieren om stress aan te pakken en terug meer zin te krijgen. Onthoud bovendien dat stress prima is tegen stress, dus je zou net wel moeten vrijen als je stress hebt.

3. Je voelt je dik en lelijk

Als je je niet goed voelt in je vel, is het heel moeilijk te genieten van seks. Er zijn zo van die momenten dat je je dik en lelijk voelt, ook al heb je daar eigenlijk helemaal geen reden voor. Probeer daarom gezond te eten en regelmatig te bewegen. Ga nu niet streng diëten en overdreven sporten, maar een gezonde levensstijl maakt dat je je pakken beter in je vel voelt, en dat komt je seksleven ten goede. Lees hier nog meer tips om je beter in je vel te voelen.

4. Je neemt de pil

Uit onderzoek blijkt dat de pil niet goed is voor je libido. Vrouwen zouden minder opgewonden raken en minder plezier beleven aan seks. Probeer eens een ander voorbehoedsmiddel dan de pil, je gynaecoloog kan je hiermee verder helpen.

5. Je voelt je (even) niet goed in je relatie

Toegegeven, hoe eenvoudig dit probleem is op te lossen, is moeilijk te zeggen. Maar misschien heb je minder zin in seks omdat er spanningen zijn in je relatie. Blijven praten is écht essentieel en hopelijk komen jullie er samen zijn wel. Vind je het zelf moeilijk te praten, dan kan een bezoek aan de seksuoloog helpen.

Meer over seks & relaties: