5 redenen waarom een scheiding beter is dan in een slecht huwelijk te blijven

Kiezen voor een scheiding is vreselijk moeilijk. Wat met de kinderen? Kan ik het financieel alleen wel aan? En zal ik me niet eenzaam voelen? Dat zijn  nog maar enkele van de vragen die door je hoofd spoken. Maar scheiden is beter dan in een ongelukkig huwelijk blijven, en wel om deze 5 redenen.

Een scheiding is pijnlijk, en vaak moeilijk te verwerken. Lees hier de tips van relatie-experte Rika Ponnet om erover te geraken. 

1. Het huwelijk geeft je een veilig gevoel, maar een scheiding geeft je hoop

In een slecht huwelijk blijven, geeft je misschien een gevoel van veiligheid en zekerheid. Maar een scheiding geeft je hoop en kansen. Hoop op een nieuwe partner, een vrij leven en écht gelukkig zijn.

Natuurlijk is een scheiding niet altijd noodzakelijk. Wist je bijvoorbeeld dat deze vervelende eigenschap eigenlijk het teken is van een goede relatie?

2. Je kunt eindelijk terug focussen op jezelf

Na een scheiding heb je de kans om jezelf terug te vinden en dingen te doen die je zelf écht wilt doen. Op die manier vind je terug rust en heb je de kans om het leven terug te appreciëren, iets wat je door het slechte huwelijk misschien niet meer lukte.

Lees hier ook de straffe getuigenis van Mieke (50) die werd ingeruild voor een tien jaar jongere vrouw.

3. Er is een groot verschil tussen eenzaamheid en zelfstandigheid

In de eerste plaats voel je vaak een leeg gat en besluipt de eenzaamheid je. Maar na een tijdje krijg je je gevoel van zelfstandigheid terug. Je leert dat er een groot verschil is tussen eenzaam zijn of gewoon sterk zijn en op je eigen benen kunnen staan. Daarna kun je de tijd nemen om iemand nieuw te leren kennen, die écht bij je past.

Ontdek hier de beste tips om mentaal sterker te zijn. 

4. Een gelukkige ouder is een betere ouder

Veel ouders blijven vaak ongelukkig samen voor de kinderen. Maar het is belangrijk te beseffen dat een gelukkige ouder een betere ouder is dan een partner in een slecht huwelijk. Praat erover met je kind, laat zien dat je het altijd graag zult zien.

Het is uiteraard wel belangrijk dat je het goed aanpakt. Lees hier ook de straffe getuigenis: de ravage na de echtscheiding

5. Je verdient een partner die er even hard voor wilt gaan als jij

Je verdient het om je geliefd te voelen. Bovendien wil je het gevoel hebben dat je partner er net zo hard voor wilt gaan als jij. Een scheiding kan soms als een opluchting voelen als die factoren er niet zijn.

Meer tips voor een gelukkige relatie:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content