7 gewoontes waar je relatie beter van wordt

Een goede relatie is één van de dingen waar je gelukkig van wordt. Maak van deze 7 dingen een gewoonte, en je relatie wordt zelfs nog beter.

 

1. Praten, praten, praten

Zelfs als jullie het allebei heel druk hebben, is praten écht noodzakelijk voor een goede relatie. Vertel over de kleine dingen: hoe je dag was, wat je hebt meegemaakt, en praat over gevoelens en ideeën. Weinig tijd? Tijdens het eten, tijdens het afwassen of ’s avonds voor jullie gaan slapen... Je vindt altijd wel een moment. Praten is altijd beter dan piekeren, dat bewijzen ook deze 5 doemgedachten die je relatie kunnen doden.

2. Doe eens zot

Na verloop van tijd hebben jullie al heel wat gewoontes ontwikkeld. Maar probeer regelmatig eens zot te doen. Doe iets wat jullie nog nooit hebben gedaan, en maak er samen een avontuur van. Komt het er niet van? Probeer minstens 1 keer per maand iets te bedenken en zet het in jullie agenda. Nieuwe dingen kunnen je trouwens gelukkiger maken, lees hier nog 10 tips die leiden naar geluk.

3. Knuffel

Knuffel heel veel. Het is leuk, je wordt er vrolijk van, het is gezond,... Er zijn tig redenen om meer te knuffelen. Bovendien voel je je meer verbonden met elkaar als je knuffelt. En we moeten je niet vertellen dat ’s avonds knuffelen wel eens kan leiden tot een stomende vrijpartij. En dat is belangrijk, want dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt.

4. Heb een eigen leven

Alles samen doen is leuk, maar zorg dat je toch nog een eigen leven hebt. Ga iets doen met vriendinnen. Als je elkaar mist, is het extra leuk om elkaar achteraf terug te zien. Goede vrienden zijn trouwens belangrijk, lees hier tips voor een levenslange vriendschap.

5. Toon interesse

Toegegeven, die voetbalmatch interesseert je misschien niet zoveel. Maar het is toch belangrijk om écht interesse te tonen in elkaar. Vraag dus regelmatig naar zijn job, hobby’s of hoe het met hem gaat. Zelf ben je ook enthousiast als je kunt vertellen over wat er speelt in je leven, toch? Weet je niet goed waarover te babbelen? Probeer zeker deze 36 vragen eens, je zou er (opnieuw) helemaal verliefd van worden.

6. Praat iedere ruzie uit

Zelfs in de beste relaties wordt er stevig geruzied. Maar wat onderscheidt de goede relaties van de minder goede? De koppels praten alles uit. Ze doen niet alsof er niets is gebeurd, maar vertellen hun gevoelens en durven zich te excuseren voor hun gedrag. Ontdek hier 7 relatieproblemen die volgens relatietherapeuten vaak genegeerd worden.

7. Kom beloftes na

Goede afspraken maken goede vrienden, én goede relaties. Maak tijd voor elkaar en kom jullie afspraken na. Beloofd om te koken als manlief thuiskomt? Doe dat dan ook. Gaan jullie samen naar de film? Zorg dat je op tijd bent. Nood aan wat tijd voor elkaar? Hier vind je 10 originele ideeën voor een date. 

 

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content