Feeling viert Vrouwendag! Om dat te vieren lieten acht inspirerende vrouwen zich door Feeling matchen aan een geheime gesprekspartner. De komende dagen onthullen we de integrale interviews op onze website. We starten met schrijfster en scenariste Elisabeth Lucie Baeten en kinderpsychiater Binu Singh. Wat hen bindt? Het woord geven aan zij die niet gehoord worden: het jonge kind.

Mee met zowat heel Vlaanderen leerden ze ook elkaar kennen. Schrijfster en scenariste Elisabeth Lucie Baeten had al een voorgevoel gekoppeld te zullen worden aan Binu Singh, die ze als veelgevraagd expert in het debat over de kinderopvang was gaan volgen op tv en online. In datzelfde debat was de open brief van Baeten aan bevoegd minister Hilde Crevits, die de wanhoop over en van de sector des te viraler had laten gaan, ook Singh niet ontgaan. Te midden van de stroom aan sluitingen van kinderdagverblijven, het ontslag van een topambtenaar en meldingen van wantoestanden kwamen hun voices of reason bovendrijven. En dus herkennen ze elkaar meteen wanneer ook Singh op het scherm verschijnt. “Ik wist het!”, klinkt het lachend uit Baetens zetel – het zachte fort van waarop ze haar pijn bestrijdt. “Sinds oktober heb ik al drie operaties achter de rug. Er staat nu nog één gepland. Vandaag is het oké, maar afgelopen weken heb ik dag per dag, soms zelfs uur per uur moeten leven om niet heel angstig of triest te worden.” De weinige voordelen van zoomen: het is besparen op lichamelijke inspanning. En op tijd, en daarom ook de go-to voor Singh, die behalve met expertise bieden in de media de agenda overvol heeft met haar werk als kinderpsychiater, psychotherapeut en opleider.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Binu Singh en Elisabeth Lucie Baeten zullen elkaar opnieuw ontmoeten op het non-fictie boekenfestival FAAR in Oostende, dat plaatsvindt van 10 tot 12 maart. Beide auteurs zullen, aan de zijde van Arnon Grunberg, het festivalweekend voor geopend verklaren bij wijze van een inleidend gesprek, een conversation starter als je wil. De laatste tickets voor de openingsavond vind je hier.

Wie is wie?

Binu Singh (43)
Kinderpsychiater

• Is moeder van twee zonen van 4 en 15 jaar.
• Geboren en getogen in Delhi, India, tot ze op haar 7de, na de aanslag op Indira Gandhi, naar Europa vluchtte.
• Is kind-jeugdpsychiater, psychotherapeut en docent.
• Richtte in 2016 Kleine K op, het dagziekenhuis van UZ Leuven voor kinderen van 0 tot 6 jaar met opvoedings- en ontwikkelingsproblemen.
• Bracht in het najaar van 2022 haar boek Van Hart tot Hart: inspiratie vanuit het jonge kind, waarmee ze een stem wil geven aan kinderen tussen 0 en 6 jaar, uit. Begin dit jaar verschenen er ook bijhorende Van Hart tot Hart (wens)kaarten.
• Werd door Knack Weekend verkozen tot Mens van het Jaar 2022.

Elisabeth Lucie Baeten (31)
Schrijfster en scenariste

• Is getrouwd en heeft een zoon van 2 en een dochter van 4.
• Studeerde taal- en letterkunde en culturele studies aan de KU Leuven.
• Werkte als scenarist voor verschillende productiehuizen en schreef mee aan o.a. het sketchprogramma Loslopend Wild en het tweede seizoen van de comedyreeks Nonkels.
• Was tussen 2019 en 2021 wekelijkse columnist bij Knack.
• Haar Instagram-account @elisabethlucie heeft bijna 30.000 volgers. Met vriendin Paula host ze de podcast Tater bij de wijn.
• Schreef Leven in het nu: gids voor de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. In het najaar van 2022 verscheen bij uitgeverij Vrijdag En ze leefden nog in samenwerking met Flore Deman: een sprookjesboek voor een nieuwe generatie kinderen en hun ouders.

Door Annelore De Donder – Foto’s: Anneke D’Hollander

Meer lezen: