BLOG: strippen voor beter werk

Michaël De Moor pleit voor meer thuisgevoel...

 

Het was maar een klein berichtje in de dagelijkse lading nieuws, maar het trok meteen mijn aandacht. Kinderen die blootsvoets in de klas zitten, blijken beter te presteren dan hun geschoeide medeleerlingen. Bovendien waren de klassen met kinderen op blote voeten een pak rustiger en werd er geconcentreerder gewerkt. Zelfs het pestgedrag ging aanzienlijk achteruit eens de schoenen uit gingen. Een echte verklaring hadden de onderzoekers niet, maar dat de kinderen zich zo meer thuis zouden voelen, zou een deel van de verklaring kunnen zijn.

 

Hoe opmerkelijk het nieuws ook is, mij verbaast het niet helemaal. Ga maar na: waar voelen we ons nog altijd het best? Gewoon gezellig thuis. Althans, dat geldt toch voor mij. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het heerlijk om naar een feestje te gaan, op café te zitten of bij vrienden gezellig te gaan dineren. Maar niets kan tegen het gevoel op om nadien weer thuis te komen en me voor het slapengaan nog even te nestelen in mijn veel te dure designzetel. Hoe het komt weet ik niet precies, maar het is alsof thuis alle zorgen van me afvallen. Slapeloosheid van te tobben? Op hotel of een andere vreemde omgeving durft me dat wel eens overvallen, maar thuis heb ik er nooit last van. Het is alsof je huis je inderdaad beter doet voelen. Dan lijkt het me logisch dat je daar ook beter gaat presteren.

Daarom pleit ik ervoor om een stukje thuis mee te nemen naar plekken waar dat niet altijd zo evident lijkt. Je werk, bijvoorbeeld. Ik ken vrienden die in hi-tech bedrijven werken waar een strikte clean desk policy geldt en het verboden is om persoonlijke bezittingen uit te stallen. Een foto van manlief of kinderen? Mag niet, want de volgende dag zit er allicht iemand anders aan dat bureau en die heeft niets aan die foto’s, luidt de boodschap. Bovendien zou het clashen met de strakke inrichting die de duur betaalde interieurarchitect ontworpen heeft.

 

Ik vind dat onzin. Als je weet dat we de meest actieve tijd van de dag op onze job doorbrengen, vind ik dat we er gerust een knus plekje van mogen maken. En wil de baas van geen wijken weten, dan trek je maar gewoon je schoenen uit. Lekker blootsvoets onder het mom van beter presteren: daar kan hij echt niets tegen hebben. Toch?

Michael  Mode- en human interestjournalist Michaël De Moor houdt van Bob Dylan, Martin Margiela en chocolade en droomt ervan ooit eigenaar te worden van een bull terrier. Elke week geeft hij zijn eigenzinnige kijk op een emotie uit de actualiteit.

Lees hier de blog van vorige week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content