Jij kent ze ook wel, single vrouwen waarvan je eigenlijk niet goed begrijpt waarom. Ze lijken die ware maar niet te vinden, ook al zijn ze ambitieus, knap en intelligent. Wel, er zijn een aantal logische redenen voor.

Hoewel sommige vrouwen misschien bewust kiezen voor de happy single life of angst hebben om een relatie aan te gaan, zijn er ook andere redenen. Ze voelen zich niet te goed voor de mannen die zich aanbieden, maar willen zich niet neerleggen bij minder dan ze verdienen.

1. Ze hebben hoge standaarden

Een hoge standaard hebben, wil zeker niet zeggen dat ze zich te goed voelen voor een ander. Maar met hun leven interessant en gevuld leven, willen ze enkel voor iemand gaan waarvan ze 100% overtuigd zijn.  Liever wachten op iemand die hun hart in vuur en vlam zet dan zich neerleggen bij een relatie die wel oké is.

2. Ze werken aan zichzelf

Slimme vrouwen wachten niet op een man om doelen te bereiken, ze doen er alles aan om zichzelf te ontplooien en nieuwe dingen te leren. Dat maakt hen onafhankelijk en supersterk. Iets waar niet iedere man goed mee overweg kan, tegelijkertijd verwachten ze ook een man die aan zichzelf werkt en ambitieus is.

3. Ze voelen zich compleet

Zoals al eerder gezegd, deze vrouwen zijn tevreden met hun leven zoals het is. Ze hebben een uitgebreide vriendenkring, een leuke familie en een job waarin ze zich uitleven. Een man is een meerwaarde, geen vereiste.

4. Ze geloven niet in sprookjes

De intelligente, zelfstandige en knappe vrouw weet ondertussen dat sprookjes niet bestaan. Ze wachten niet op een prins op het witte paard. Ze zijn bovendien niet bang om hun eigen leven te leiden of alleen kinderen op te voeden.

5. Ze zijn nooit tweede keuze

Maak nooit prioriteit van iemand die je als optie beschouwt, een wijze uitspraak die deze vrouwen maar al te goed kennen. Neen, ze willen niet gaan voor iemand die hen  ‘wel oké’ vindt, maar willen graag gezien worden en hun partner even graag zien. Echte liefde, niets minder.

6. Mannen zijn door ze geïntimideerd

Ja hoor, mannen durven wel eens geïntimeerd te zijn door een knappe, zelfstandige vrouw die haar leven volledig op orde heeft. Maar daar trekken deze vrouwen zich niets van aan. Ze zijn zelfzeker en verdienen iemand die 100% bij hen past.

Meer over single vrouwen: