Kris Colpaert schreef samen met Lynn Wesenbeek het boek ’50 tinten wijs’, waarin ze 13 bekende 50-ers aan het woord laten. Vanuit haar coaching en consultancy ervaring geeft Kris bij elk interview extra tips om zelf aan de slag te gaan. Aan Feeling verklapt ze er drie dagen lang al enkele. Vandaag geeft ze dé tips om positief in het leven te staan.

Een van de geïnterviewden is Erik Van Looy, filmregisseur. Op een gegeven moment vertelt hij: ‘één van mijn favoriete films is de komedie Ferris Bueller’s Day Off met Matthew Broderick. Daarin  zegt hij: ‘Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it…’ Het leven gaat snel. Vergeet niet af en toe te stoppen en rond te kijken, of je mist het.’

En dat is heel herkenbaar voor hem. Dat wil hij in de tweede helft van zijn leven beter doen. Hij wil meer leven in het moment en gewoon content zijn. De afgelopen jaren ging het vooral om het streven. Als hij er nu op terugkijkt, ziet hij dat hij vaak gelukkig is geweest zonder het te beseffen. Zonder ervan te genieten. En dat is jammer, want nu weet hij: de sleutel tot geluk ligt voor een groot deel in ons eigen hoofd.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips voor je welzijn: