Deze 5 dingen moet je écht vermijden als je gelukkig wilt zijn

Gelukkig zijn, datgene wat we eigenlijk allemaal zo graag willen. En er wordt heel wat geschreven of gezegd over dat ultieme geluk. Maar wat telt nu écht? Probeer deze 5 dingen achterwege te laten en voel je echt vrijer en gelukkiger.

 

Het lijkt allemaal zo eenvoudig, enkele trucjes en we zijn van al onze twijfels af. Helaas werkt het zo in de realiteit niet. Pieker jij je suf? Probeer dan zeker deze trucjes eens om er van af te geraken. 

We denken vaak dat dingen ons gelukkig maken. Tijd met vriendinnen, die ene nieuwe handtas of een droomreis. Maar vaak is dat niet voldoende. Vaak zijn we nóg niet tevreden en willen we meer. Probeer deze 5 dingen achterwege te laten en je voelt je meteen een pak gelukkiger.

1. Verwachtingen

Als je te veel verwacht, kun je zwaar teleurgesteld worden. Het is gemakkelijk om te verwachten dat hard werk beloond wordt en je voor bewezen gunsten iets terug kunt verwachten. En dat kan zeker ook zo zijn op de lange termijn. Maar probeer je er niet op te focussen. Doe je ding, maar verwacht geen mirakels.

Wees ook niet té streng voor jezelf. Het is oké dat je niet perfect bent. Hier ontdek je hoe je eindelijk komaf maakt met die onzekerheid.

2. Bevestiging

Of het nu die kleine complimentjes van je partner zijn, die schouderklop van je baas of het aantal likes of volgers op je Instagram account... Die bevestiging kan je een opkikker geven. Maar toch zoek je niet te hard naar bevestiging. Het zijn signalen dat je zoekt naar aandacht. Eigenlijk moet je zelf doen wat je écht gelukkig maakt zonder na te denken over wat anderen daarover denken. Wanneer je dat doet ben je écht gelukkiger. Bovendien maakt dat zelfvertrouwen je aantrekkelijker voor anderen, mooi meegenomen. Leef ook niet volgens verwachtingen die je familie, vrienden of de maatschappij je opleggen, maar kijk naar jezelf. Op die manier heb je die bevestiging helemaal niet nodig.

Vergelijk jij jezelf telkens met anderen? Lees dan deze tips om er eindelijk mee te stoppen.

3. Controle

Liefst van al heb je controle over je leven. Je wilt weten wat er gaat gebeuren, wanneer dat zal plaatsvinden en hoe dat in zijn werk zal gaan. Maar als je de dingen op je laat afkomen, terwijl je gewoon je best doet, zul je echt gelukkiger zijn. Neem verantwoordelijkheid en doe je best, maar accepteer ook de fouten die je maakt. En laat het idee dat je alles op voorhand moet weten en je de controle moet nemen los. Ook al is dat misschien niet zo gemakkelijk.

Vind je maar moeilijk rust in je hoofd? Deze expert legt uit wat je kunt doen.

4. Spijt

We hebben allemaal wel spijt van iets. Dat ene ding dat ons steeds achtervolgt, en stiekem zouden we wel willen dat we de tijd konden terugdraaien. Laat het los! Je verleden mag dan wel duidelijk maken wie je was op dat moment, maar het bepaalt zeker niet wie je vandaag bent. Je kunt niet verder met je leven als je constant met spijt leeft. Stop met ‘wat als...’ of ‘hoe zou het zijn als...’, maar accepteer en leef in het nu. Je zult je gelukkiger voelen.

Lees hier hoe je kunt vergeven in 6 stappen.

5. Rommel

Meer, meer, meer... Het lijkt aantrekkelijk, maar het maakt je niet gelukkiger. Geld, handtassen,... het zijn maar spullen. Denk er eens over na en kijk eens rond. En stel jezelf de vraag: ‘is er té veel?’. We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, maar je voelt je écht beter als je wat minder spullen hebt. Zoals ze zeggen: je kunt pas rust hebben als je huis op orde is.

Wil jij starten aan een lenteschoonmaak? Hier ontdek je hoe je die houdt in je kleerkast.

 

Meer tips voor een gelukkig leven:

 

Openingsbeeld: IMaxTree

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content