Ook jij maakt wel eens fouten, helemaal geen probleem, niemand is immers perfect. Je sterrenbeeld vertelt heel wat over je persoonlijkheid, en volgens astrologen ook over welke relatiefouten jij het meest maakt. En dat is goed nieuws, want dankzij enkele tips, vermijd je grote relatieproblemen.

STEENBOK: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch. Dat maakt dat ze de liefde eerder door een rationele bril bekijken. Ze zijn niet zo romantisch als andere sterrenbeelden. Als ze iets willen bereiken, hebben ze daar alles voor. Dat maakt dat ze wel goede partners zijn. Aan de andere kant zien ze het leven vaak wat somber in, en kunnen ze behoorlijk koppig zijn. Ook verlegenheid is een trekje van veel Steenbokken. Je zult de steenbok moeten overtuigen. 

Tips voor de Steenbok: 

 • Rationeel is oké, maar probeer af en toe een romantisch gebaar te maken.
 • Het leven draait niet om ambitieus zijn en werken alleen, geef voldoende tijd aan je partner.

WATERMAN: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Ze voelen zich daarom snel in het nauw gedreven en kunnen bindingsangst hebben. Ze kunnen excentriek zijn, maar soms zijn ze bang om hun emoties te tonen. Ook in het houden van beloftes zijn ze niet sterk. Wat maakt dat ze afspraken wel eens vergeten, wat tot grote frustraties kan leiden. Watermannen houden er soms van om alleen te zijn, maar passen zich ook makkelijk aan. Je zult je met hen beslist niet vervelen.

Tips voor de Waterman: 

 • Laat de liefde van je partner toe, je zult zien tot wat voor moois het leidt.
 • Maak er een punt van om gemaakte beloftes na te komen.

VISSEN: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan. Dat maakt dat het de beste gesprekspartners zijn. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Wat maakt dat ze weleens afwezig lijken, tot ongenoegen van hun partner. Veel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar ze zijn trouw aan hun vrienden en kunnen ook goed alleen zijn. Ze voelen zich soms onzeker, wat maakt dat ze hun liefde soms nogal zwaar willen uiten.

Tips voor de Vissen:

 • Wees overtuigd van het feit dat je partner je graag ziet, onzekerheid is niet nodig.
 • Overstelp je partner niet met té veel liefde.

RAM: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Altijd veel plezier dus met deze partner. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen en fysieke uitdagingen aan te gaan. Ze nemen je graag mee op sleeptouw. Jammer genoeg kunnen ze erg impulsief zijn en als het hen niet meezit, worden ze boos of zelfs agressief. Dat maakt dat ze erg graag hun willetje doordrijven, niet echt leuk voor hun partner.

Tips voor de Ram: 

 • Leiding nemen is goed, maar houd ook zeker rekening met de inbreng van je partner.
 • Houd je boosheid onder controle en reageer niet agressief. Voel je frustraties, maak eerst even een ommetje voor je begint te tieren of brullen.

STIER: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel. Niet verwonderlijk dus dat je het partner voor het leven zijn die er alles aan doen om je te verwennen. Op seksueel vlak zul je je dus nooit vervelen. Ze zijn geduldig en hebben doorzettingsvermogen. Minpuntje? Ze zijn koppig en denken soms dat de hele wereld om hen draait. Ze zijn bezitterig, maar als ze van iemand houden, gaan ze voor hen door het vuur. Ze zijn daarom nogal snel jaloers en kunnen niet goed verdragen dat hun partner met andere mannen/vrouwen op stap gaan.

Tips voor de Stier: 

 • Wees niet onnodig jaloers, gun je partner zijn/haar tijd met anderen.
 • De wereld draait niet om jou alleen. Houd ook rekening met de wensen en dromen van je partner.

TWEELINGEN: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Ze zijn dus altijd eerlijk tegen je.  Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Omdat ze soms scherp uit de hoek komen, zorgt dat weleens voor wrevel. Tweelingen zijn slim en kunnen over alles meepraten. Dat maakt dat je er heel boeiende gesprekken mee kunt voeren, maar ook dat ze betweterig kunnen zijn. Als ze eenmaal de juiste partner gevonden hebben, zijn ze onvoorwaardelijk trouw, waar iedere partner natuurlijk gelukkig van wordt. 

Tips voor de Tweelingen: 

 • Eerlijk zijn is prima, maar let soms op dat je je partner niet onnodig kwetst. Probeer kritiek subtiel aan te pakken.
 • Wees niet betweterig, luister ook goed naar je partner.

KREEFT VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich soms terug. Een onzekere partner denkt al snel dat de liefde op is. Geef ze dan gewoon een beetje tijd, want al zie je ze niet altijd, ze staan er voor je. Ze zijn artistiek en creatief, en werken hard. Wel zijn ze bang om afgewezen te worden, en dat kan hen wrokkig maken. Een Kreeft onthoudt het heel lang als hem onrecht aangedaan is. Praat discussies dus onmiddellijk uit om vetes te vermijden.

Tips voor Kreeften: 

 • Tijd voor jezelf is prima, maar leg het even uit aan je partner zodat er geen misverstanden ontstaan.
 • Onrecht is niet oké, maar vergeven is belangrijk. Je voelt jezelf pas echt terug beter als je mensen vergeeft.

LEEUW: VAN 23/7 TOT 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. Ze hebben erg veel aandacht nodig, wat voor anderen soms vermoeiend kan zijn. Leeuwen kunnen behoorlijk koppig zijn, en als ze eenmaal ergens van overtuigd zijn, is het bijzonder moeilijk om hen op andere gedachten te brengen. Wat maakt dat het niet altijd aangenaam is om een discussie te voeren met de Leeuw.

Tips voor de Leeuw: 

 • Gun je partner af en toe een plekje in de spotlight.
 • Geef eerlijk toe als je partner gelijk heeft, laat het los. Koppig blijven lost niets op.

MAAGD: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Dat maakt hen heel aangename partners die onmiddellijk aanvoelen als er iets scheelt. Bovendien zijn ze perfectionistisch. Ze zijn super georganiseerd en ordelijk. Niet slecht natuurlijk, maar dat zorgt wel eens voor frustraties bij de minder ordelijke partner. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Wat tot stress kan leiden bij een partner.  Maar ze zijn altijd rechtdoorzee. 

Tips voor de Maagd: 

 • Wees niet té kritisch, niet voor jezelf en niet voor je partner.
 • Accepteer dat je partner eens iets laat slingeren, niet iedereen is even perfectionistisch als jijzelf.

WEEGSCHAAL: VAN 24/9 TOT 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Maar ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel en kunnen niet goed tegen kritiek. Dat maakt dat ze vaak uren in de badkamer besteden, nood hebben aan complimentjes en durven flirten omdat ze nood hebben aan de bevestiging van anderen. En doordat ze het iedereen naar de zin willen maken, zijn ze niet altijd even betrouwbaar. Ze durven al eens een smoesje gebruiken als ze liever met vrienden weggaan terwijl hun partner liever een romantische avond had.

Tips voor de Weegschaal: 

 • Aanvaard kritiek van je partner, uiteindelijk wil hij/zij alleen maar de beste versie van jou naar boven halen.
 • Eerlijkheid duurt het langst, iedereen tevreden houden is goed, maar maak keuzes en communiceer er eerlijk over. Dat om drama te vermijden.
 • Wees trouw aan je partner.

SCHORPIOEN: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Als ze hun pijlen op je gericht hebben, zullen ze dus alles doen om je het hof te maken. Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak erg ambitieus. Dat maakt helaas dat ze het werk regelmatig op de eerste plaats zetten, wat tot ruzies leidt. Wel kunnen Schorpioenen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Tips voor de Schorpioen: 

 • Ambitieus zijn is goed, maar zoeken een evenwicht. Maak voldoende tijd voor je partner.
 • Wees niet jaloers, heb vertrouwen in je partner. Anders wekt het alleen maar frustraties op.

BOOGSCHUTTER: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant. Een moeilijke dag? De Boogschutter beurt je op! Daarnaast hebben ze een erg brede belangstelling en zijn ze vrijgevig. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. Boogschutters kunnen ook slordig en ongeduldig zijn, wat vaak tot discussies leidt. Bovendien hebben ze soms té veel zelfvertrouwen.

Tips voor de Boogschutter: 

 • Geef kritiek op een weloverwogen manier. Je wilt je partner niet kwetsen!
 • Ruim je rommel op. Het neemt frustraties weg bij je ordelijke partner.
 • Heb geduld.

Meer over je sterrenbeeld: