De magie van de maretak: Gitte en Niels werden verliefd na een kerstmarkt

Hoewel het eindejaar veel mensen uit de echt doet scheiden, zorgt de magie van de maretak evengoed voor de nodige vonken. Gitte en Niels woonden al jarenlang in dezelfde buurt, maar op een kerstmarkt in 2008 sloeg de vonk pas over tussen de toenmalige tieners.

Gitte: “Hoewel onze ouders op honderd meter van elkaar woonden, kende ik Niels voor een lange tijd niet, tot hij in het vierde middelbaar van school veranderde en bij mij in het jaar terechtkwam. We hebben elkaar eigenlijk toen pas leren kennen. Als ik met vriendinnen afsprak om naar een feestje te gaan en ik niet alleen naar huis mocht fietsen,
reden we vaak samen, omdat hij in de buurt woonde. Toch was er van mijn kant aanvankelijk nooit echt interesse.”

“Op een zondagmiddag in 2008 was ik met enkele vriendinnen van de Chiro naar de jaarlijkse kerstmarkt op het dorpsplein van Puurs gegaan. Niels stond er samen met zijn KSA-groep in een jeneverkraam. Natuurlijk vond ik het leuk dat Niels er was, maar het is niet zo dat ik speciaal voor hem was gekomen (kijkt verontschuldigend naar haar vriend).
Omdat hij er nog wel even moest werken en geen handschoenen had, heb ik hem de mijne gegeven toen ik vertrok.

Niels: “Het was de avond voor de kerstmarkt dat ik voor de eerste keer dacht dat er wel iets meer dan vriendschap in kon zitten. We waren samen op een feestje en raakten aan de praat, terwijl onze vrienden zelf aan het aanpappen waren met andere mensen.
Het flirten gebeurde heel onverwachts, maar dat maakte het net leuk. In die zin kwam het goed uit dat Gitte me de dag erop haar handschoenen uitleende (lacht). Ik heb heel sluw aan een vriendin van haar gevraagd of ik Gittes nummer kon krijgen en stuurde of ik haar handschoenen diezelfde avond mocht terugbrengen. Dan kon ik haar meteen nog eens zien. Hoewel Gitte snel aanstalten maakte om terug naar binnen te gaan, vroeg ik of ze nog even naar buiten wilde komen. We hebben uiteindelijk de hele avond staan praten. Toen ik rond twaalf uur doorging, hebben we elkaar voor het eerst gekust.”

Gitte: “De dag na de kerstmarkt hebben we afgesproken om samen iets te gaan drinken. Niels is toen meteen bij mij thuis geweest en heeft mijn ouders ook ineens ontmoet. Hoewel we elk verschillende familiefeesten hadden, hebben we elkaar tijdens de
kerstvakantie heel veel gezien. Wat begon als een tienerliefde, werd mettertijd een echte klik. Nog steeds vind ik het een leuke periode om naar uit te kijken en ons jubileum te vieren. We proberen elk jaar een moment te kiezen om samen uit eten te gaan, tussen
alle feesten door.”

Niels: “Gitte en ik staan op dezelfde manier in het leven, omdat we samen gegroeid zijn de voorbije twaalf jaar. Normaal zouden we intussen naar Nieuw-Zeeland verhuisd zijn voor een jaar, maar dat is helaas uitgesteld. We hopen in januari te kunnen vertrekken na de feestperiode. Nu de kerstperiode heel wat minder druk wordt dan gepland, hebben we misschien de nodige ruimte om even stil te staan bij ons tweetjes?”

Meer romantiek:

Tekst: Jorik Leemans – Beeld: Liesbet Peremans

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content