Alexander Witpas is relatietherapeut, seksuoloog en van de vier experten in het tv-programma, Blind Getrouwd. In zijn boek – Happy Sex – krijg je meer dan enkele simpele tips & tricks. Seks is geen circus. Je bouwt geen gelukkig seksleven op een verzameling trucjes, maar op positieve emoties, aandacht, de kwaliteit van je relatie… Aan Feeling geeft hij alvast drie dagen lang enkele van zijn gouden tips. Vandaag vertelt hij ons hoe we die a-plek vinden.

Dé boost voor je seksleven

Heel wat mensen vinden hun seksleven wel oké, maar toch ontbreekt er vaak iets voor hen. Iets dat toch beter kan. Maar wat is dat iets? Alexander Witpas antwoorden in ‘Happy Sex’. Volgens hem ontbreekt het veel mensen aan aandacht. Hoe vreemd het ook mag klinken, aandacht kan wel degelijk dé eyeopener zijn die jij nodig hebt voor die boost in je seksleven. Als je seks heel intens wilt ervaren, dan moet je even de beleving van seks in je bewustzijn in de ‘spotlights’ zetten. Je moet ervoor zorgen dat je aandacht voor seks gefocust en gericht is op de juiste plaats. Als je daarin slaagt, dan kan het niet anders dan dat je seks intens beleeft.

Seks terwijl je gedachten bij het huishouden of je werk zijn of seks op automatische piloot zorgt voor verdeling van de aandacht, en dat is een absolute no go. In de periode van prille verliefdheid is dat een stuk eenvoudiger, je aandacht gaat dan uiteraard elke seconde van de dag uit naar je nieuwe partner. Je moet in staat zijn om afscheid te nemen van de spontane aandacht die zo typisch is aan seks tijdens de verliefde fase. Iets wat je heel graag had, is weg en veel mensen hebben het daar lastig mee. Vanaf dan moet je zelf leren op welke manier en in welke mate jij je aandacht kunt richten op seks. Eens je dat onder de knie hebt, is het opnieuw mogelijk om intense seksuele ervaringen te creëren, even intens als toen je verliefd was, of misschien wel intenser. Hieronder enkele tips om je te helpen je aandacht juist te richten:

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Foto Alexander: KOEN BLANCKAERT