De verrassende a-plek die je seksleven boost

Alexander Witpas

Alexander Witpas is relatietherapeut, seksuoloog en van de vier experten in het tv-programma, Blind Getrouwd. In zijn boek – Happy Sex – krijg je meer dan enkele simpele tips & tricks. Seks is geen circus. Je bouwt geen gelukkig seksleven op een verzameling trucjes, maar op positieve emoties, aandacht, de kwaliteit van je relatie… Aan Feeling geeft hij alvast drie dagen lang enkele van zijn gouden tips. Vandaag vertelt hij ons hoe we die a-plek vinden.

Dé boost voor je seksleven

Heel wat mensen vinden hun seksleven wel oké, maar toch ontbreekt er vaak iets voor hen. Iets dat toch beter kan. Maar wat is dat iets? Alexander Witpas antwoorden in ‘Happy Sex’. Volgens hem ontbreekt het veel mensen aan aandacht. Hoe vreemd het ook mag klinken, aandacht kan wel degelijk dé eyeopener zijn die jij nodig hebt voor die boost in je seksleven. Als je seks heel intens wilt ervaren, dan moet je even de beleving van seks in je bewustzijn in de ‘spotlights’ zetten. Je moet ervoor zorgen dat je aandacht voor seks gefocust en gericht is op de juiste plaats. Als je daarin slaagt, dan kan het niet anders dan dat je seks intens beleeft.

Seks terwijl je gedachten bij het huishouden of je werk zijn of seks op automatische piloot zorgt voor verdeling van de aandacht, en dat is een absolute no go. In de periode van prille verliefdheid is dat een stuk eenvoudiger, je aandacht gaat dan uiteraard elke seconde van de dag uit naar je nieuwe partner. Je moet in staat zijn om afscheid te nemen van de spontane aandacht die zo typisch is aan seks tijdens de verliefde fase. Iets wat je heel graag had, is weg en veel mensen hebben het daar lastig mee. Vanaf dan moet je zelf leren op welke manier en in welke mate jij je aandacht kunt richten op seks. Eens je dat onder de knie hebt, is het opnieuw mogelijk om intense seksuele ervaringen te creëren, even intens als toen je verliefd was, of misschien wel intenser. Hieronder enkele tips om je te helpen je aandacht juist te richten:

  • Je hoeveelheid aandacht is beperkt. Het is belangrijk om te weten over hoeveel aandacht je ongeveer beschikt op een dag. Dat hangt natuurlijk af van dag tot dag en van persoon tot persoon. Hoe beperkter je aandacht, hoe slimmer je ermee moet omgaan.
  • Je kunt/moet aandacht trainen en managen. Veel mensen gaan door het leven met een vrij lage aandachtspanne en vaak is dat voldoende. Maar niet altijd. Gelukkig kan je je aandacht trainen. Inzicht en motivatie zijn hierbij key, maar ze zijn niet alles. Die motivatie moet omgezet worden in daden. Vergelijk het met lopen: het is belangrijk om te beseffen dat lopen goed is voor je conditie, maar het is nog veel belangrijker om ook echt je loopschoenen aan te trekken en daadwerkelijk te gaan lopen.
  • Gezond leven helpt. Net zoals bij bijna alles in het leven, heeft ook je aandacht baat bij een gezonde levensstijl. Je moet daarom niet noodzakelijk een gezondheidsfreak worden, maar een beetje werken aan een healthy lifestyle kan zeker geen kwaad.
  • Je vermogen tot aandacht varieert doorheen de dag. Sta even stil bij wat voor soort mens je bent. Ben je een echte vroege vogel en spring je om zes uur ’s ochtends vol energie uit bed? Of ben jij net die nachtuil die de hele nacht kan doorgaan, maar die overdag niet wakker te houden is? Het is handig om te weten wat voor type je bent en welke uren voor jou dus het meest productief zijn. Probeer de activiteiten die je aandacht nodig hebben zoveel mogelijk te plannen tijdens deze uren.

Ga op zoek naar je a-plek

Neen, we hebben ons hier niet vergist van letter, het gaat wel degelijk om de a-plek. Niet alleen het tijdstip waarop je seks hebt, is belangrijk. Ook de plek is van groot belang. Meestal wordt hier niet zozeer over nagedacht en trekken koppels zich terug in de slaapkamer. Maar is dat wel zo’n goed idee? In de slaapkamer spendeer je heel wat tijd al slapend en is het dus niet zo raar dat ons lichaam daar automatisch een beetje moe wordt. En wat als de seks de voorbije weken niet zo denderend was in de slaapkamer? Heb je dan echt nog zin om daar je seksleven nieuw leven in te blazen? Als je op een intense manier seks wilt beleven, met een helder hoofd, kan het helpen om een nieuwe plek te zoeken die daarvoor optimaal is ingericht en waaraan niet al te veel negatieve associaties kleven. Denk bijvoorbeeld aan een weekendhuisje of je kunt een stuk van de zolder of leefruimte inrichten als perfecte spot voor een gezellige tête-à-tête (of meer).

Meer over seks & relaties:

Partner Content

Gesponsorde content