Online daten is anno 2020 niet meer weg te denken. Dat er mooie relaties uit kunnen ontstaan, zagen we al vaak. Maar sinds de intrede van het online liefdeslandschap, is er ook een nieuwe term ontstaan: ghosting. Na enkele gesprekken of dates lijkt je potentiële partner opeens van de aardbodem verdwenen. Auteur en onderzoekster Elisabeth Timmermans onderzocht het fenomeen.

Na enkele interessante gesprekken op Tinder opeens van de aardbodem verdwijnen of zelfs na enkele geslaagde dates nooit meer iets laten weten… Een kleine rondvraag leert al snel dat iedereen die tegenwoordig online datet, er vroeg of laat mee te maken krijgt. Dat bleek ook uit de resultaten van het nieuwe onderzoek van Elisabeth Timmermans. Ze is de auteur van Liefde in Tijden van Tinder en onderzoekt nu waarom mensen opeens verdwijnen en wat de impact van zo’n verdwijning op de achterblijver is.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer uit onze relatiegids:

Dit artikel maak deel uit van ons relatiedossier. Meer lezen? Klik hier

preutsheid seks

Spread love, not corona! 2020 is op z’n zachtst gezegd een speciaal jaar. Om wat extra liefde de wereld in te sturen, komen wij bij Feeling met een groot relatiedossier. Waarom stappen steeds meer mensen af van klassieke monogamie? Zijn we ook anno 2020 nog steeds te preuts wanneer het op het ontdekken van onze eigen seksuele verlangens aankomt? Hoe maak je van je nieuwe plusfamilie een succes? En hoe goed zijn we eigenlijk nog in échte intimiteit? Je leest het allemaal en nog veel meer in ons relatiedossier.