De feestdagen zijn voorbij, maar de zomer is nog lang niet in zicht. Voel je je lusteloos? Je bent niet alleen. Er is zelfs een term voor: de januaridip. Maar dankzij deze tips overleef je ze zonder probleem.

1. Durf je vervelen

Nu alle cadeautjes zijn uitgedeeld, maaltijden zijn bereid en feestjes zijn georganiseerd, heb je misschien last van het zwarte gat. Verveel je je? Geniet ervan! Neem even tijd voor jezelf: neem een bad, maak een wandeling of lees een goed boek. Voel je niet lui, je vervelen is zelfs erg goed voor je: het maakt je productiever, creatiever en geeft je mentale gezondheid een boost.

2. Beweeg (meer)

Misschien had je wel als goede voornemen om nu eindelijk (meer) te gaan sporten. Dat is een goed idee, je verliest er niet enkel kilo’s, maar ook je slecht humeur mee. Wandelen of lopen zijn perfect omdat je ze in de natuur kunt doen. Blijf je toch liever thuis, probeer dan een van deze work-outs die je gewoon voor je sofa doet.

3. Ga naar buiten

Heel wat mensen hebben te weinig vitamine D in de herfst- en wintermaanden. Het is verleidelijk om snel supplementen bij de apotheker te kopen, toch ga je beter wat meer naar buiten. Echt geen fan van wandelen? Dan ga je toch gewoon solden shoppen met vriendinnen?

4. Spreek af met vriendinnen

Misschien hebben je vriendinnen ook wel last van een januaridip. Spreek af, sleur elkaar uit de sofa en ga gezellig samen sporten, eten of naar de cinema.

5. Plan een trip

Weinig zo leuk dan uitkijken naar een volgende trip. Boek een reis of plan een citytripje. Wedden dat je snel terug enthousiast wordt als je al die leuke beelden ziet? 😉

Meer tips voor een dipje:

Openingsbeeld: & Other Stories