Getuigenis: Lieve (52) leerde dankzij Bas écht genieten van seks

Lieve werd als kind misbruikt. Toen ze Bas leerde kennen, heeft ze haar lichaam leren appreciëren. Lees hier haar verhaal...

Mijn beste vriend

Lieve (52): “Of het louter lust is? Dat weet ik ondertussen niet meer. Het is complexer en veel gelaagder dan dat. Sinds drie jaar zien we elkaar regelmatig, maar Bas heeft niet graag dat ik het woord ‘relatie’ of ‘liefde’ in de mond neem, dus doe ik het maar niet. Bas is mijn buddy, mijn beste vriend, en we zien elkaar elke maand een weekend lang. We bellen ook bijna elke dag. We zijn allebei vrijgezel, dus erg spannend of stout is het allemaal niet, behalve misschien wat we allemaal met elkaar uitproberen.

Drie jaar geleden leerde ik Bas kennen. Na een leven vol foute relaties die altijd in het teken stonden van het pleasen van mijn partner, besloot ik dat het anders moest. Mijn eigen genot had nooit centraal gestaan, mijn verlangens waren diep weggestopt na een problematische jeugd met misbruik. Voelen durfde ik niet, dat zou te pijnlijk zijn geweest. Ik was katholiek opgevoed en speelde perfect de rol van het nette meisje. Maar goed, zo’n drie jaar geleden besloot ik dus dat het schoon genoeg was geweest. Dat ik niet meer bang wilde zijn en voor mezelf wilde kiezen.

Very old school man

Ik beëindigde mijn barslechte relatie en begon voorzichtig te daten. Om de een of andere reden kwamen nogal wat mannen op me af die iets hadden met bdsm (bondage, dominantie, sadisme, masochisme, red.). Ik was nieuwsgierig naar die vorm van sensualiteit, omdat ik iemand ben die graag in de diepte gaat, veel wil ervaren en voelen. Met de schreeuwlelijke pakjes en de hele scene heb ik niets, het gaat me meer om de psychologie, over hoe twee geesten met elkaar kunnen spelen. Ik verdraag vernedering en dominantie alleen in een eenopeenrelatie, en als er enorm veel vertrouwen is.

Stap voor stap leert Bas me mijn lichaam te ontdekken. Met elke ontmoeting ben ik een stukje meer bevrijd

Maar het bleef allemaal afstandelijk en oppervlakkig, ik bleek toch vast te zitten in mijn keurslijf en botste op mijn eigen geremdheid. Ik had ook moeite met volgzaamheid, met het toelaten van mijn eigen vrouwelijkheid en zachtheid. Tot Bas op een dag opdook. Een sociale, warme en zorgzame man, die ervoor zorgde dat ik durfde te ontdooien. We hebben eerst dagen en weken online gepraat. Dat was nodig, want ik ben niet iemand die zomaar met de eerste de beste het bed induikt. Hij gaf me alle tijd en ruimte. Langzamerhand deed hij in mij het vertrouwen groeien, en na een paar maanden besloten we elkaar ook echt te zien. Dat viel gelukkig heel erg mee. Hij bleek live even fijn als achter het scherm. Niet dwingend, luisterend, met zin voor humor. Dat gaf mij genoeg vertrouwen om me helemaal aan hem te geven. Ik ben mollig, dus dat was een extra drempel die ik moest overwinnen. Mij letterlijk blootgeven voor hem was een hele beproeving. Gelukkig vertelde hij me al snel dat hij net van volle vrouwen houdt.

Stap voor stap leert hij me nu mezelf en mijn lichaam te ontdekken. Met elke ontmoeting ben ik weer een stukje meer bevrijd. Het is een openbaring wat je allemaal kunt voelen en ervaren. En dan heb ik het niet alleen over seks, maar over zo veel sensaties waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Het is very old school: hij is de man, het baasje, en ik de volgzame, onderdanige vrouw. Eindelijk kan ik toegeven aan mezelf dat ik gekoesterd, getroost en verzorgd wil worden, dat ik net als ieder ander behoefte heb aan veiligheid en vertrouwen.”

Seksperimenten als therapie

“Dit is, door mijn verleden, voor mij natuurlijk ook een vorm van therapie. Een die heel goed werkt, trouwens. De liefdevolle context waarin alles gebeurt, is erg helend. Bas geniet ervan om mij dingen te leren, om mij te coachen, om me telkens een stap verder te brengen. Hij neemt enorm veel tijd voor mij, en laat me alle vormen van seksualiteit uitgebreid onderzoeken en beleven. Ik wist niet dat je je zo geil kon voelen, al is dat woord me te beperkt en te plat voor het mooie dat we beleven. We zijn allebei erg creatief en leven ons uit in allerlei fantasieën. Soms bots ik daardoor opnieuw tegen mijn oude trauma’s, maar dat mag. Het is diep voelen, huilen en daarna lachen van bevrijding, waardoor er een enorme kracht naar boven komt die zo veel verder gaat dan lust.

De positieve energie die ik uit ons spel put, heeft me ook in het echte leven bevrijd. Bas heeft me geleerd mezelf te accepteren, en dat heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Vroeger was ik een masochist in het echte leven, nu alleen achter de schermen. Ik sta op mijn strepen, en word ook gerespecteerd. Ik ben assertiever en zakelijker geworden, en mijn carrière boomt. Ik ben ook ruimdenkender geworden, en veel creatiever. Het is een dapper en heel geëmancipeerd proces.

Bas heeft me geleerd mezelf te accepteren, en dat heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Of ik met deze man een echte relatie zou willen? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik voel wel een grote genegenheid voor hem. Maar misschien is het goed zoals het is? Misschien heeft hij me via deze bevrijdende vorm van seks gebracht waar ik moet zijn, en is dit verhaal bijna voltooid? Ik geniet er alvast van om nu volop de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen lustgevoelens en me steeds meer te openen voor iemand, ook al ben ik niet aan hem gebonden door een klassieke relatie. Ik weet eigenlijk niet wat de toekomst brengt en leef vooral in het nu. En dat is goed zo.”

Meer liefdesverhalen van onze lezeressen:

Door: Annelies Vanbelle

Openingsbeeld: stockbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content