Alexander Witpas is relatietherapeut, seksuoloog en van de vier experten in het tv-programma, Blind Getrouwd. In zijn boek – Happy Sex – krijg je meer dan enkele simpele tips & tricks. Seks is geen circus. Je bouwt geen gelukkig seksleven op een verzameling trucjes, maar op positieve emoties, aandacht, de kwaliteit van je relatie… Aan Feeling geeft hij alvast drie dagen lang enkele van zijn gouden tips. Vandaag vertelt hij ons hoe we die lieve complimentjes leren geven én aanvaarden.

Complimenten geven én (actief) ontvangen

Als er een ding is waar mensen nog minder over spreken dan over seksuele problemen dan is het over de seksuele tevredenheid. Wat toch wel bijzonder jammer is. Je partner een compliment geven kost geen geld of extra tijd en kan je (seksuele) relatie aanzienlijk versterken. Nog té vaak wordt het belang van een compliment onderschat. Stel jezelf een streefdoel van bijvoorbeeld minstens zes complimenten per week, waarvan twee over jullie seksleven. Vreemd? Misschien, maar je gaat erdoor wel beter op letten op wat de ander goed doet. Daardoor ga je je ook zelf beter voelen. Het kost amper tijd en als het op regelmatige basis gedaan wordt, kan dat je relatie versterken. Zowel emotioneel als seksueel. Wat wil je nog meer?

Met een compliment kan je eigenlijk weinig verkeerd doen, er zijn ook geen echte regels aan verbonden. Behalve deze dan:

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Foto Alexander: KOEN BLANCKAERT