Een prachtige jurk, een romantische openingsdans en een fantastisch feest. Jullie trouwdag was ongetwijfeld een van de mooiste dagen van je leven. Het aantal scheidingen daalt, maar is nog steeds ontzettend hoog. Hoe groot is nu eigenlijk de kans dat jullie wél samen blijven? En welke factoren verhogen het risico op een echtscheiding? Professor sociologie Dimitri Mortelmans legt het uit in onderstaande video.

In onderstaande video legt Mortelmans uit waarom je al dan niet meer kans hebt op een scheiding. Deze 5 factoren hebben een belangrijke invloed op hoe hoog jouw scheidingspercentage is.

1. Leeftijd

Hoe jonger je trouwt, hoe sneller je uit elkaar gaat. Zo blijkt uit cijfers. Dat komt omdat je een datingperiode nodig hebt, een testfase waarin je verschillende lieven hebt om zeker te weten wat je wilt. Welk karakter past er bij mij, wat vind ik belangrijk,…? Hoe jonger je trouwt, hoe minder je geprobeerd hebt, en hoe meer kans op een slechte match. Hoe slechter de match, hoe hoger de kans op een scheiding. Daarnaast speelt ook het leeftijdsverschil nog steeds een belangrijke rol. Statistisch gezien kies je best een partner die even oud is of een man die ouder is. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, lees hier nog eens het verhaal van Nathalie, zij is samen met een man die 17 jaar jonger is.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer artikels over relaties: