Terwijl de een je overlaadt met cadeautjes en lieve woorden, is de ander eerder teruggetrokken. Dat wil zeker niet zeggen dat hij je minder graag ziet, het heeft vooral met persoonlijkheid te maken. Maar hoe is jouw partner in relaties? Dit zegt zijn sterrenbeeld.

STEENBOK: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch.  Als ze iets willen bereiken, hebben ze daar alles voor over en ze sporen ook anderen aan hun dromen na te leven. Aan de andere kant zien ze het leven vaak wat somber in, en kunnen ze behoorlijk koppig zijn. De mannelijke Steenbok is erg passievol, al toont hij niet graag emoties. De Steenbok smacht naar liefde, maar het duurt even voor hij er durft voor gaan. Bovendien vertrouwt hij niet snel mensen, maar laat hem zien dat je van hem houdt en je zult zijn vertrouwen gaandeweg winnen.  De steenbok heeft erg veel te bieden, maar geduld is een schone deugd.

WATERMAN: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Bij hem draait het niet alleen om schoonheid, maar vooral om intellectuele stimulatie én communicatie. Bovendien wil hij genieten van het leven, gezellig op de sofa met een film, is zelden voldoende voor de Waterman. Omdat hij zo onafhankelijk is, past hij zich niet graag aan. Hij eist respect en begrip en verwacht dat een partner zich aanpast. Daarnaast is hij erg loyaal, je hoeft je absoluut geen zorgen te maken als de Waterman alleen op stap gaat. Jaloezie is trouwens nooit een goed idee bij de Waterman, het duwt hem weg.

VISSEN: VAN 19/2 TOT 20/3

Hou je van romantiek? Dan zit je bij de Vissen aan het juiste adres. Vissen zijn vriendelijk en meelevend en voelen erg goed aan wat vrouwen voelen. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Wat maakt dat je hem soms met de voetjes op de grond moet houden, een subtiel dominante vrouw past het best bij de Vissen. Daarnaast zijn ze erg vrijgevig en zorgt hij goed voor je. Ze hebben wel compassie nodig.

RAM: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen en fysieke uitdagingen aan te gaan. Dat maakt dat ze avontuurlijk zijn en nood hebben aan uitdagingen en nieuwe dingen, zowel op seksueel als emotioneel vlak.

STIER: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel. Stieren zijn geduldig en hebben doorzettingsvermogen. Dat maakt dat ze niet voor one-night-stands kiezen, maar voor sterke, langdurige relaties. Stieren zijn zeker niet saai, maar als je hunkert naar avontuur en opwinding, ben je bij de Stier niet aan het juiste adres. Wat hij wel biedt: stabiliteit en comfort. Daarnaast is hij een goede kostwinner en koestert en beschermt hij zijn vrouw.

TWEELINGEN: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Dat maakt dat ze vaak grote flirters zijn en dat je veel concurrentie hebt. Tweelingen zijn namelijk heel charmant: het zijn grappig, slim, creatief én vlotte babbelaars. Een vaste relatie is zeker mogelijk met Tweelingen, maar je moet niet verwachten dat je hem regeltjes kunt opleggen.

KREEFT VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich terug. Dat maakt dat ze niet snel een eerste stap zetten: wil je met een Kreeft op date? Trek je stoute schoenen aan en vraag het hem. Ze zijn artistiek en creatief, wat maakt dat ze de meest originele romantische trucjes bovenhalen om je hart te veroveren, een keer ze er voldoende zelfvertrouwen voor hebben. Daarnaast houdt de kreeft van fysiek contact. Hij kan een tikkeltje jaloers zijn, maar dat is vooral uit angst je te verliezen.

LEEUW: VAN 23/7 TOT 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. De Leeuw zal zijn emoties niet snel prijsgeven, maar is in werkelijkheid heel gevoelig. Ze kunnen een tikkeltje egocentrisch zijn, maar zijn in staat om heel veel liefde te geven.

MAAGD: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam. Ze zijn georganiseerd en ordelijk. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn. De mannelijke maagd heeft een gevoelig hart. Hij heeft ontzettend veel respect voor vrouwen en zal deze altijd als zijn gelijke behandelen. Hij is niet erg romantisch, maar blijft aan je zijde en is loyaal. Hij houdt van voorspelbaarheid en wil een vrouw die weet wat ze wilt, zodat ze samen aan een sterke relatie en stabiele toekomst kunnen bouwen.

WEEGSCHAAL: VAN 24/9 TOT 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Maar ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel. Dat maakt dat je ze erg gelukkig maakt met complimentjes. Ze kunnen het erg goed vinden met vrouwen, jaloezie is uit den boze. Weegschalen zijn op zoek naar de perfecte vrouw, helaas bestaat dat niet. Hij past het best bij een vrouw die naar hem opkijkt en hem bewondert.

SCHORPIOEN: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Hij neemt graag de leiding en is erg goed in plannen. Ze kunnen wel eens humeurig zijn en hun stemming kan snel omslaan. Steun hem en het zal overwaaien. Ze zijn erg beschermend, bij een mannelijke schorpioen voel je je altijd veilig.

BOOGSCHUTTER: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant. Ze hebben een brede belangstelling en zijn vrijgevig. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. De Boogschutter is dol op spanning en houdt er dus vaak andere vrouwen op na. Hij is niet romantisch ingesteld, wil je hem veroveren, dan ben je best ingetogen wat liefde betreft. De boogschutter wilt geen verplichtingen en vindt de relatie al snel te verstikkend. Forceer hem dus niet. Ben jij een avontuurlijk en angstloos type? Dan is de Boogschutter de perfecte match.

(Openingsbeeld: Selected People)

Meer over sterrenbeelden: