Kris Colpaert schreef samen met Lynn Wesenbeek het boek ’50 tinten wijs’, waarin ze 13 bekende 50-ers aan het woord laten. Vanuit haar coaching en consultancy ervaring geeft Kris bij elk interview extra tips om zelf aan de slag te gaan. Aan Feeling verklapt ze er drie dagen lang al enkele. Vandaag geeft ze dé redenen om net blij te zijn dat je eindelijk 50 wordt.

Een van de geïnterviewden zijn Luc Appermont en Bart Kaëll. Ouder worden betekent voor Luc meer berusten in alles wat hij doet en wat er rondom hem gebeurt. Voor Bart betekent ouder worden minder keuzestress. In al onze interviews komt eenzelfde gevoel tot uiting: ouder worden heeft ook zijn voordelen. Zo leert Piet bijvoorbeeld iets diplomatischer te worden, Goedele hoeft niet meer per se op de top van de berg te staan, Greet leert te genieten van een goed glas wijn, Hans voelt zich zelfverzekerder…

Dat ouder worden niet alleen nadelen heeft, blijkt ook uit een groot onderzoek van de New Yorkse Stone Brook University. Uit dat onderzoek onder ruim 300.000 Amerikanen tussen achttien en vijfenzestig blijkt dat het leven na je vijftigste over het algemeen als leuker wordt ervaren. Op voorwaarde dat je gezondheid goed blijft.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer over geluk: