Van de verliefde roze bubbel tot houden van… De liefde kan mooi zijn. Maar ze kan soms ook al eens voor wat hobbels en hindernissen zorgen. Wat bijvoorbeeld als je al een hele tijd gelukkig met je partner samen bent en dan toch verliefd wordt op iemand anders? “Dat kan zeker gebeuren en hoeft zelfs helemaal geen probleem te zijn”, zegt Kris De Groof, psychotherapeute met een specialisatie in relatietherapie.

“Ik zie vaak mensen in mijn praktijk die verliefd worden op een ander, en dat hoeft helemaal geen probleem te zijn”, vertelt Kris De Groof. “Het is een kwestie van uit te zoeken wat je met die verliefdheid wilt doen. Enerzijds zijn er mensen die heel snel verliefd worden, het overkomt hen vaak. Dan is het eigenlijk gewoon een kwestie van accepteren dat je snel verliefd bent en er verder niets mee doen. In andere situaties ligt het soms moeilijker. Het is eerst en vooral belangrijk de oorzaak van de verliefdheid te achterhalen.”

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Dit artikel maak deel uit van ons relatiedossier. Meer lezen? Klik hier

 

Spread love, not corona!  Om wat extra liefde de wereld in te sturen, komen wij bij Feeling met een groot relatiedossier. Waarom stappen steeds meer mensen af van klassieke monogamie? Zijn we ook anno 2021 nog steeds te preuts wanneer het op het ontdekken van onze eigen seksuele verlangens aankomt? Hoe maak je van je nieuwe plusfamilie een succes? En hoe goed zijn we eigenlijk nog in échte intimiteit? Je leest het allemaal en nog veel meer in ons relatiedossier.

Meer over liefde & relaties: